Prajitura Figaro

de mirela0911 in Prajituri, 19 Mai 2013 | 9974 vizualizari

 

O prajitura care e mai buna cand e pe terminate!!! :))

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 200 g unt
  • 125 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • gem de caise
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat bine, pana se topeste, apoi punem galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Va rezulta un aluat mai tare pe care il vom intinde cu ajutorul lingurii in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade timp de 10-15 minute.


In acest timp se prepara bezeaua. Se bat albusurile tare impreuna cu zaharul iar apoi amestecam cu nuca macinata. Se scoate blatul din cuptor, se unge cu gem de caise iar deasupra se intinde bezeaua. Se lasa la foc mediu pt cca 35-40 minute. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mirela0911 1

20.05.2013, 21:07

Va multumesc!

andreigiuk 1

26.05.2013, 17:36

delicios...e asemanator cu reteta mea...

babi5 1

20.06.2013, 18:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem de prune