Pandispan cu crema de iaurt

de goldielocks in Prajituri, 6 Mar 2011 | 8615 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 varf de cutit cu sare

Ingrediente pentru crema

  • un kg de iaurt simplu
  • 2 plicuri de gelatina
  • pt aromatizat am folosit coaja de lamaie,esenta de lamaie si un pliculet de finesse cu aroma de lamai
  • 150 gr zahar(sau dupa gust)

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu crema de iaurt:

Separam albusurile si galbenusurile, albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea.Separat, frecam galbenusurile cu zaharul .Punem apoi crema de galbenusuri peste spuma de albusuri, impreuna cu faina si cacao;amestecam bine cu o lingura de lemn pt a incorpora compozitia,nu se folosim praf de copt,pentru ca nu vrem ca blatul sa se umfle foarte mult,astfel prajitura va iesi foarte eleganta.



Se toarna compozitia intr-o tava obisnuita de prajitura,nici prea mare,nici prea mica,se tine in cuptorul preincins timp de 30-35 min.Se lasa la racit.



Mixam iaurtul, zaharul,aromele, pana cand obtinem o crema omogena.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe pachet si o turnam in crema.Dupa ce scoatem blatul de la cuptor, il lasam la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit il punem inapoi in tava,turnam crema peste si lasam la racit in frigider,cel putin 2 ore.

 

TIPS-URI

1

Mie mi-a placut foarte mult,mai ales crema,data viitoare cand o sa mai pregatesc acest desert o sa insiropez blatul ca sa semene mai mult cu un tort,cred ca ar fi mult mai gustoasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

06.03.2011, 22:27

Ce frumos si gustos..imi place mult pandispanul

mamaieelena 1

07.03.2011, 15:01

adry88 1

11.06.2011, 17:12

tare bn arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune