Prajitura cu portocale si crema de lamaie

de Michelle in Prajituri, 19 Mar 2010 | 10867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 portocala
  • 1 praf de copt
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 150 gr unt
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 7 lg faina
  • 7 lg zahar
  • 100 gr unt
  • zeama la o lamaie
  • o fiola esenta lamaie
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 500 ml suc de portocale
  • 40 gr amidon
  • Sirop:
  • 200 ml suc de portocale(Fanta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale si crema de lamaie:

Blatul:Separam oualele,portocala o facem piure,untul il frecam cu zaharul,adaugam galbenusurile,pireul de portocala,batem batz albusurile,omogenizam cele doua compoziti si adaugam faina si praful de copt.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cca 35 min..facem testul cu scobitoarea.


Crema:amestecam laptele cu faina si zaharul,le punem la foc pana ce se ingroasa,oprim focul adaugam untul ,omogenizam si lasam la racit.Cand este rece adaugam zeama de lamaie si esenta.

Asamblarea:

Blatul il insiropam cu sucul de portocale,adaugam crema,razuim 50 gr de ciocolata.


apoi preparam glazura:Se amesteca fanta cu amidonul si se pun la foc pana se ingroasa..asa calda o punem peste prajitura

razuim ciocolata ce o ramas


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2010, 21:52

ce bn arata, felicitari!

elena1988 1

02.02.2011, 16:32

tutuke 1

15.11.2013, 18:34

buna,arata foarte bine am o intrebare,cu ce pot sa inlocuiesc amidonul?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu capsuni
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Crema Caramel