Prajitura fina cu nuci

de Teo in Prajituri, 16 Mar 2013 | 6614 vizualizari

 

Multumesc Diana_k!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 120 g zahar
  • 1 pachet margarina Rama moale
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 300 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 2 plicuri vanilie
  • Umplutura
  • I foaie
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g zahar tos
  • 50 g unt
  • 2 linguri miere
  • II Foaie
  • 6 albusuri
  • 200 nuca cocos
  • 120 zahar
  • 5 linguri gem (gutui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu nuci:

Framantam aluatul si il dam 30 min la rece.Impartim aluatul in doua si intindem prima foaie in tava. Peste aceasta foaie asezam umplutura 1.


Punem pe foc mierea zaharul si untul pana se topesc, dam de-o parte si punem nuca macinata. Intindem aceasta crema peste foaie si dam la foc pt 20'.


Dupa ce s-a copt asezam a doua foaie. Ungem foaia cu gem si peste el batem cele 6 albusuri spuma, adaugam zaharul si nuca de cocos. Dam la foc pt 20'.


Crema


100 ml lapte se amesteca cu amidonul, zaharul, ouale bine batute; restul de late il punem la fiert, apoi turnam aceasta compozitie. Fierbem pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit adaugam untul.


Asamblare


Peste prima foaie intindem crema din care oprim 5-6 linguri, peste crema asezam foaia cu bezea; peste bezea intindem cele 5-6 linguri de crema.


Ornam cu fulgi de ciocolata neagra.

 

TIPS-URI

1

Prajitura este usor crocanta, dar a 3-a zi este buna de mancat...cine rezista! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

18.03.2013, 23:43

Tuxedo 1

07.06.2013, 13:40

hmmm, ce bunatate! imi place tot ce e cu nuci!

diana_k 1

24.10.2013, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci(de post)