Cremsnit cu fructe

de RuxyRux in Prajituri, 31 Aug 2012 | 3950 vizualizari

 

Foietaj, crema de vanilie delicioasa si fructe din belsug...o prajitura irezistibila!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj( eu am luat doua) sau foietaj gata facut pentru cremsnit
  • Fructe: caise, piersici, zmeura, struguri...etc...
  • Crema de vanilie:
  • 8 oua
  • 1 kg si jumatate de lapte
  • 10 linguri de amidon
  • 250 gr zahar brun
  • un praf de sare vanilie extract( sau pudra naturala, sau ce aveti)
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu fructe:

Aluatul de foietaj se introduce in tava la cuptor pentru 20 de minute la 220 de grade.


Crema de vanilie:


Laptele se pune pe foc intr-un vas mare se adauga vanilia...se lasa sa se infierbante.


Ouale se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul, apoi amidonul si o cana de lapte caldut din cantitatea totala. Se toarna totul in fir subtire in oala mare. Mixam cu un tel de mana si lasam pe foc sa se ingroase zece minute amestecand continuu. Se lasa la racit.


Fructele se taie bucati mari, mici cum doriti. Daca le veti taia mari veti taia mai greu cremsnitul insa daca nu va deranjeaza nu e problema.


Foaia de cremsint stiti deja eu o faramitez si o asez asa in tava.


Punem crema( avem din belsug), apoi punem fructele si din nou foaia de foietaj faramitata.


Pudram cu zahar si dam la rece peste noapte sau cateva ore bune. Prajitura e minunata rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 22:42

alilianaa 1

19.01.2014, 17:33

Florentina_Cristina 1

06.02.2014, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit (Cremes)