Cremes a la Alina

de Alinutza80 in Prajituri, 12 Iun 2012 | 5929 vizualizari

 

Cum aici nu am gasit foi de Cremes si nici cu framantatul nu prea le am, am cumparat aluat de foietaj (acelasi de care am folosit si la placinta cu mere).

 

INGREDIENTE

  • CREMA:
  • 1 litru de lapte
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 200 gr faina alba
  • 1 plic de gelatina foi
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 cutii aluat pentru foietaj(are cate 10 patratele)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes a la Alina:

Am pus aluatul pentru foietaj la dezghetat si intre timp m-am apucat de crema, care se face asa:


Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si faina, adaugand cate putin lapte rece, cat sa se omogenizeze. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele clocoteste se adauga compozitia de galbenusuri, amestecand continuu, pana se obtine o crema consistenta, la care se adauga esenta de vanilie si se da deoparte.


Se adauga gelatina in crema calda si se amesteca pana se dizolva.


Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul ramas si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele. Se adauga bezeauala crema de galbenusuri calduta. Se amesteca cu miscari circulare. Bezeaua trebuie sa se incorporeze in crema pastrand cat mai mult aer, pentru a obtine o compozitie spumoasa.


Intr-o tava am copt pe rand foile.


Asamblare:


Se aseaza una dintre foi pe un platou sau o tava, se pune toata crema peste foaie, iar cealalta foaie am sfarmat-o marunt si am distribuit uniform pe suprafata cremei. Se pudreaza cu zahar pudra si se da la rece pentru cateva ore.


Pofta buna!!!


 

TIPS-URI

1

Cu cat sta mai mult la frigider cu atat e mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes a la Alina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Alinutza80 1

14.06.2012, 13:09

Mihaela

Cris2711 1

17.06.2012, 13:47

asa cum imi place mie,am sa fac si eu curand,pup

Alinutza80 1

17.06.2012, 14:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit pe stil vechi