Rulada umpluta cu praz

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2010 | 4186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • coca ;
  • 0.500 kg faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 250 ml apa calda
  • 50 gr margarina
  • Umplutura;
  • 5 fire de praz mari
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • piper
  • 100ml vin alb
  • 5 linguri cu ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada umpluta cu praz:

Intr-un castron se pun faina, apa calda, sarea, zaharul, margarina topita si se framanta bine pana se desface de pe mana.

Prazul se curata, se spala bine si se taie rondele sau chiar mai mic si se pune la calit intr-o tigaie. Se adauga vinul si se lasa sa scada cand e gata, adica e moale. Se asezoneaza si se da la rece .

Cand coca si-a dublat volumul se desparte in doua bucati si se intind cu mana pe masa de lucru care a fost unsa in prealabil cu ulei . Se pune pe coca intinsa, jumatate din cantitatea de praz, apoi se ruleaza si se pune in forma de cozonac care si ea a fost unsa cu margarina. La fel se procedeaza si cu cealalta bucata si se lasa la crescut cam 20 de minute  ,timp in care cuptorul este pus sa se incalzeasca la o temp de 180 grade. Se pune la cuptor pentru 40 minute .

Pofta mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada umpluta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Teo 1

02.12.2010, 22:37

si eu folosesc prazul la diferite rulade!un deliciu!+

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 09:05

foarte bun

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:48

reusit

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu carne tocata si legume invelita in muschi tiganesc