Impletitura cu legume si mozzarella

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2014 | 3021 vizualizari

 

Ideala pentru micul dejun,la pachet sau de ce nu ... pentru o cina usoara !

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 gr faina tip '00'
  • 130 ml lapte
  • 1\2 cub drojdie
  • ulei masline
  • 1\4 lingurita sare

Pentru umplutura :

  • 1\2 ceapa alba
  • 2 fire ceapa verde
  • 1\2 ardei rosu
  • 6 linguri suc de rosii
  • 12 felii mozzarella
  • sare
  • piper

Pentru uns :

  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu legume si mozzarella:

Incepem prin a pregati aluatul .


Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam sarea si turnam laptele caldut ( NU fierbinte) in care am dizolvat drojdia .


Incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul .Framantam cel putin 10-15 minute .


( Daca aluatul este prea tare mai adaugam putin lapte , daca este prea moale insa mai adaugam putina faina ) .


Obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul si lasam la dospit cel putin o ora.


Ardeiul curatat si spalam il taiem cubulete.Ceapa alba si cea verde curatata si spalata o tocam marunt.


Separat punem in alt bol sucul de rosii ,sare si piper si adaugam legumele .Amestecam totul bine .


Cand aluatul a crescut il mai framantam putin pentru a iesi tot aerul din el si il impartim in doua parti egale .


Luam prima parte de aluat si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire.


Foaia o impartim in trei parti aproximativ egale ( dar fara sa taiem aluatul - vezi foto ) .In partea din mijloc asezam jumatate din compozitia de legume .


Partile lapterale le impartim in fasii subtiri .


Asezam felii de mozzarella peste compozitia de legume si acoperim cu fasii din aluat alternand din ambele parti .


La fel procedam si cu cea de a doua parte din aluat si restul compozitiei de legume si mozzarella .


Punem impletitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) .


Oul il batem usor cu lapte si ungem impletitura .


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata .


Este la fel de buna calda cat si rece !


Pofta buna .


 

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus au iesit doua impletituri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu legume si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Andreea Caroline 1

12.10.2014, 18:44

RuxyRux 1

12.10.2014, 23:28

Grozava impletitura!

Andreea Caroline 1

13.10.2014, 08:01

Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane