Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt

de ionix in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2010 | 7633 vizualizari

 

Inspiratie: click!Pofta buna!... am adaptat gusturilor sotului meu :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • circa 1,5 kg cartofi
  • 500 g faina
  • sare
  • 5 oua
  • pentru umplutura:
  • 4 carnati grosi de casa
  • o bara de salam de vara
  • o legatura de patrunjel
  • Pentru sosul de iaurt:
  • 5 linguri cu iaurt
  • 6 catei de usturoi
  • o lingura cu ulei de masline
  • marar
  • sare, piper
  • 1 ou batut pentru uns
  • chimen  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt:

Pregatire ingrediente umplutura:


taiem felii nu prea subtiri din salam si carnati, eliminand pielita. Patrunjelul se toaca nu foarte marunt.


Preparare sos de iaut:


Usturoiul pisat se freaca bine cu ulei si sare. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Presaram si marar iar acesta este sosul.


Preparare aluat:


Se pun cartofii la fiert in coaja. cand au fiert ii decojim si ii pasam, ca pentru piure, iar apoi lasam la racit.


Cand cartofii s-au racit, punem ouale si sarea iar apoi incorporam. Adaugam treptat faina si framantam pana cand iese un aluat bun de intins. Intindem o foaie dreptunghiulara pe o planseta tapetata cu faina.


Una din rulade o ungem cu sosul de iaurt. Asezam un rand de salam iar unul de carnati (Lasam margini de circa 2 cm fiecare, pe fiecare latura a dreptunghiului.). Presaram bine patrunjel. Indoi marginile dreptunghiului pe latime si apoi rulezi. Se aseaza pe o tava unsa cu ulei sau punem hartie de copt in tava. Ungem rulada cu ou si presaram chimen.


Se da la cuptor la foc mediu pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Se serveste atat calda cat si rece alaturi de diferite branzeturi sau simpla.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ar fi de preferat sa folositi un salam uscat

2

ingredientele pentru sos sunt pentru o rulada

3

o rulada am lasat-o simpla si una am uns-o cu sos de iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Sylvia 1

13.11.2010, 12:45

Nu prea am timp sa hoinaresc sa vad ce bunatati ati facut dar mi-a sarit in ochi rulada ta

nadina73 1

14.11.2010, 11:13

super ,da gatesti si tu fata nu glumate poti abtine?5f

ionix 1

14.11.2010, 12:18

@Sylvia.. multumesc frumos

@Nadina... gatesc mult pt ca se mananca mult rezist foarte greu dar rezist :0

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval