Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt

de ionix in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2010 | 11789 vizualizari

 

Inspiratie: click!Pofta buna!... am adaptat gusturilor sotului meu :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • circa 1,5 kg cartofi
  • 500 g faina
  • sare
  • 5 oua
  • pentru umplutura:
  • 4 carnati grosi de casa
  • o bara de salam de vara
  • o legatura de patrunjel
  • Pentru sosul de iaurt:
  • 5 linguri cu iaurt
  • 6 catei de usturoi
  • o lingura cu ulei de masline
  • marar
  • sare, piper
  • 1 ou batut pentru uns
  • chimen  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt:

Pregatire ingrediente umplutura:

taiem felii nu prea subtiri din salam si carnati, eliminand pielita. Patrunjelul se toaca nu foarte marunt.

Preparare sos de iaut:

Usturoiul pisat se freaca bine cu ulei si sare. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Presaram si marar iar acesta este sosul.

Preparare aluat:

Se pun cartofii la fiert in coaja. cand au fiert ii decojim si ii pasam, ca pentru piure, iar apoi lasam la racit.

Cand cartofii s-au racit, punem ouale si sarea iar apoi incorporam. Adaugam treptat faina si framantam pana cand iese un aluat bun de intins. Intindem o foaie dreptunghiulara pe o planseta tapetata cu faina.

Una din rulade o ungem cu sosul de iaurt. Asezam un rand de salam iar unul de carnati (Lasam  margini de circa 2 cm fiecare, pe fiecare latura a dreptunghiului.). Presaram bine patrunjel. Indoi marginile dreptunghiului pe latime si apoi rulezi. Se aseaza pe o tava unsa cu ulei sau punem hartie de copt in tava. Ungem rulada cu ou si presaram chimen.

Se da la cuptor la foc mediu pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Se serveste atat calda cat si rece alaturi de diferite branzeturi sau simpla.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

ar fi de preferat sa folositi un salam uscat

2

ingredientele pentru sos sunt pentru o rulada

3

o rulada am lasat-o simpla si una am uns-o cu sos de iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Sylvia 1

13.11.2010, 12:45

Nu prea am timp sa hoinaresc sa vad ce bunatati ati facut dar mi-a sarit in ochi rulada ta

nadina73 1

14.11.2010, 11:13

super ,da gatesti si tu fata nu glumate poti abtine?5f

ionix 1

14.11.2010, 12:18

@Sylvia.. multumesc frumos

@Nadina... gatesc mult pt ca se mananca mult rezist foarte greu dar rezist :0

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carnaciori in aluat