Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 31 Mar 2013 | 5235 vizualizari

 

Eu aveam o alta modalitate de a prepara acest rulou, dar cum vreau sa incerc noi retete, am zis sa o incerc si pe aceasta! Ei bine, mie mi-a placut, dar sotul ar fi dorit fara glazura, deci, e la alegerea si gustul vostru daca o veti folosi sau nu!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de vita tocata
  • 1 ceapa tocata marunt sau data prin razatoare
  • 3 oua + 2 galbenusuri
  • 1 ceasca pesmet
  • 5 linguri branza regato rasa
  • 2 fire de telina verde
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 4 linguri patrunjel tocat marunt
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • Ptr glazura:
  • jumatate ceasca ketchup
  • un sfet ceasca otet de mere
  • 3 linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara:

Preparam intai glazura prin punerea ingredientelor intr-o craticioara si lasam la foc mediu cateva minute pana se face o compozitie mai groasa. Intr-un vas, punem carnea tocata si restul de ingrediente, potrivim de sare si piper, amestecam bine, apoi formam un rulou cu diametru de cca 7-8 cm, il punem intr-o tava mai adanca care in prealabil am uns-o cu ulei si ungem ruloul cu glazura.


Adaugam si jumatate de ceasca apa apoi punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 40 min, din cand in cand, e bine sa mai ungem ruloul cu sosul din tava.


Se poate servi cu cartofi la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Nu taiati ruloul decat cand s-a racit! Apoi, puteti incalzi atat cat aveti nevoie, sau daca aveti musafiri puneti la incalzit la cuptor pe foc mediu dar taiat felii.

2

in loc de pesmet, puteti folosi paine care a fost uscata in prealabil si apoi o inmuiati in apa, o stoarceti si o adaugati la carnea tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Doralinda 1

02.04.2013, 12:21

Diana,mihaela

mihaelar63 1

06.04.2013, 00:34

Meniul zilei m-a adus la tine
Imi place varianta de rulou cu carne tocata-versus- vesnicile chiftele inecate in ulei .Precis am sa testez ce ne-ai propus

Doralinda 1

06.04.2013, 10:19

Mihaela multumesc frumos ptr incredere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata