Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 31 Mar 2013 | 8815 vizualizari

 

Eu aveam o alta modalitate de a prepara acest rulou, dar cum vreau sa incerc noi retete, am zis sa o incerc si pe aceasta! Ei bine, mie mi-a placut, dar sotul ar fi dorit fara glazura, deci, e la alegerea si gustul vostru daca o veti folosi sau nu!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de vita tocata
  • 1 ceapa tocata marunt sau data prin razatoare
  • 3 oua + 2 galbenusuri
  • 1 ceasca pesmet
  • 5 linguri branza regato rasa
  • 2 fire de telina verde
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 4 linguri patrunjel tocat marunt
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • Ptr glazura:
  • jumatate ceasca ketchup
  • un sfet ceasca otet de mere
  • 3 linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara:

Preparam intai glazura prin punerea ingredientelor intr-o craticioara si lasam la foc mediu cateva minute pana se face o compozitie mai groasa. Intr-un vas, punem carnea tocata si restul de ingrediente, potrivim de sare si piper, amestecam bine, apoi formam un rulou cu diametru de cca 7-8 cm, il punem intr-o tava mai adanca care in prealabil am uns-o cu ulei si ungem  ruloul cu glazura.

Adaugam si jumatate de ceasca apa apoi punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 40 min, din cand in cand, e bine sa mai ungem ruloul cu sosul din tava.

Se poate servi cu cartofi la cuptor.

TIPS-URI

1

Nu taiati ruloul decat cand s-a racit! Apoi, puteti incalzi atat cat aveti nevoie, sau daca aveti musafiri puneti la incalzit la cuptor pe foc mediu dar taiat felii.

2

in loc de pesmet, puteti folosi paine care a fost uscata in prealabil si apoi o inmuiati in apa, o stoarceti si o adaugati la carnea tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Doralinda 1

02.04.2013, 12:21

Diana,mihaela

mihaelar63 1

06.04.2013, 00:34

Meniul zilei m-a adus la tine
Imi place varianta de rulou cu carne tocata-versus- vesnicile chiftele inecate in ulei .Precis am sa testez ce ne-ai propus

Doralinda 1

06.04.2013, 10:19

Mihaela multumesc frumos ptr incredere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata