Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 31 Mar 2013 | 5052 vizualizari

 

Eu aveam o alta modalitate de a prepara acest rulou, dar cum vreau sa incerc noi retete, am zis sa o incerc si pe aceasta! Ei bine, mie mi-a placut, dar sotul ar fi dorit fara glazura, deci, e la alegerea si gustul vostru daca o veti folosi sau nu!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de vita tocata
  • 1 ceapa tocata marunt sau data prin razatoare
  • 3 oua + 2 galbenusuri
  • 1 ceasca pesmet
  • 5 linguri branza regato rasa
  • 2 fire de telina verde
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 4 linguri patrunjel tocat marunt
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • Ptr glazura:
  • jumatate ceasca ketchup
  • un sfet ceasca otet de mere
  • 3 linguri zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara:

Preparam intai glazura prin punerea ingredientelor intr-o craticioara si lasam la foc mediu cateva minute pana se face o compozitie mai groasa. Intr-un vas, punem carnea tocata si restul de ingrediente, potrivim de sare si piper, amestecam bine, apoi formam un rulou cu diametru de cca 7-8 cm, il punem intr-o tava mai adanca care in prealabil am uns-o cu ulei si ungem  ruloul cu glazura.

Adaugam si jumatate de ceasca apa apoi punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 40 min, din cand in cand, e bine sa mai ungem ruloul cu sosul din tava.

Se poate servi cu cartofi la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Nu taiati ruloul decat cand s-a racit! Apoi, puteti incalzi atat cat aveti nevoie, sau daca aveti musafiri puneti la incalzit la cuptor pe foc mediu dar taiat felii.

2

in loc de pesmet, puteti folosi paine care a fost uscata in prealabil si apoi o inmuiati in apa, o stoarceti si o adaugati la carnea tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Doralinda 1

02.04.2013, 12:21

Diana,mihaela

mihaelar63 1

06.04.2013, 00:34

Meniul zilei m-a adus la tine
Imi place varianta de rulou cu carne tocata-versus- vesnicile chiftele inecate in ulei .Precis am sa testez ce ne-ai propus

Doralinda 1

06.04.2013, 10:19

Mihaela multumesc frumos ptr incredere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!