Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Perfect pentru un platou cu aperitive . Numai sa incercati sa-i taiati mai uniform decat mine :d
Incepem prin a spala si curatata dovleceii . Fiecare dovlecel il taiem pe lungime in fasii subtiri (eu am taiat doi dovlecei in 9 felii ) .
Fiecare felie o asezonam cu sare (nu multa ) si ii lasam sa stea putin asa.
Intr-o tava pe ochiul aragazului punem uleiul la incins , si cand este incins prajim bucatile de dovlecel pe o parte si pe alta , pana se inmoaie putin si capata putina culoare. Le scoatem pe servetel ca sa se absoarba uleiul in exces.
Cand sunt inca caldute luam cate o fasie de dovlecel si una de bacon si le rulam impreuna. Infingem intr-o frigaruie ( eu am pus cate 3 rulouri pe un bat de frigaruie ) si asezam intr-o tava pe care o putem pune in cuptor .
Procedam la fel pana terminam toate .
Dam tava la cuptor pentru 20 minute , maxim si lasam la racit .
Servim alaturi de alte aperitive pe un platou sau ca atare impreuna cu un sos de usturoi cu smantana .
1
ar merge si o bucata de cascaval pus deasupra inainte de ai scoate din cuptor
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult