RULOURI CU ANANAS

de amalia01 in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 468 vizualizari

 

Sa va arat cu ce minunatii ne-am delectat noi de Paste. Am incercat o reteta noua, fiindca mi-am cumparat si eu cornete pentru rulouri...

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru cornete:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 250 g margarina Rama
  • 50 ml lapte
  • faina cat cuprinde

Crema:

  • 1 crema de vanilie Dr. Oetker
  • 200 ml lapte
  • compot de ananas bucati

zahar pudra

Sos de ananas

  • compot de ananas bucati
  • siropul din compot
  • 50 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA RULOURI CU ANANAS:

In doi pumni de faina pui margarina taiata cuburi si o freci intre palme, sfaramitand-o. Adaugi oul si incepi sa framanti usor, apoi torni incet laptele caldut si un praf de sare. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Continui sa adaugi faina in timp ce framanti, pana cand obtii un aluat asemanator cu cel de cozonac, ce nu se leaga de mana.


Ungi cornetele cu ulei.


Aluatul il intinzi cu sucitorul in foaie subtire, de cca 2 mm si il tai fasii late de 2 cm. Fasiile le rasucesti pe cornete si le pui in tava, in cuptorul incins, pana cand se rumenesc. Apoi le scoti de pe cornete si le lasi la racit.


Intre timp prepari crema de ananas. Crema de vanilie o prepari conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugi ananasul bucati si mixezi, pana totul devine o crema spumaoasa.


Umpli rulourile cu crema de ananas si la tavalesti prin zaharul pudra.


Inainte de a le servi, prepari sosul de ananas astfel: torni intr-o cratita compotul de ananas impreuna cu zaharul si dai in clocot, pana cand scade, apoi pasezi cu o furculita.


Servesti rulourile cu sosul cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "RULOURI CU ANANAS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Geanina87 1

19.04.2015, 21:19

mirela0911 1

20.04.2015, 14:30

noiinbucatarie 1

19.04.2016, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti (reteta video)