Rulouri cu dovleac in caramel

de laura_n in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 1210 vizualizari

 

Povestea dovleacului la mine e una simpla. Nu imi placea de nicio culoare, nu il consumam, nu il gateam. Pana intr-o buna zi, cand mama soacra mi-a trimis placinta cu dovleac si nuca. Nu m-am atins de ea cateva zile. Intr-o buna zi, sub un imbold nebun, am gustat din ea. Nu numai ca mi-a placut, dar am devorat-o in intregime :)))) Singura :)))
De atunci, imi cumpar singura dovleac si imi fac diverse. De data aceasta, am optat pentru niste rulouri umplute cu dovleac tras in caramel, nuca prajita si scortisoara. O nebunie, un parfum!
Daca sunt printre voi reticenti cum am fost eu candva, spuneti-mi si va rezolv "fobia" :))))

 

INGREDIENTE

  • - un dovleac placintar (aproximativ 600-700 g)
  • - 150 - 180 gr zahar brut
  • - 1 cub unt (maxim 50 g)
  • - scortisoara macinata
  • - 150 gr miez nuca
  • - un pachet foi proaspete de placinta
  • - zahar pudra
  • - 100 g unt topit + 30 gr zahar pudra pentru uns foile
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu dovleac in caramel:

Curatam dovleacul de coaja si de seminte. Il taiem bucati mai mici si il dam pe razatoarea mare.


Prajim un pic nuca si apoi o tocam grosier. Pregatim o tigaie mare (eu am folosit wok-ul), punem zaharul brut si punem pe foc sa se topeasca. Cand a inceput sa devina lichid, amestecam. Cand s-a topit de tot, adaugam untul si dovleacul ras. Lasam sa se inabuse in caramel si mentinem pe foc pana scade siropul format de apa din dovleac si caramel. Adaugam scortisoara si lasam sa patrunda aroma. Intindem un pic compozitia pe peretii tigaii ca sa se raceasca mai repede. Desfacem foile de placinta. Topim untul, adaugam zaharul pudra si amestecam. Luam cate doua foi de placinta, le ungem pe fiecare cu unt topit si le impaturim. Practic se injumatatesc ca dimensiune. Le taiem in doua, pe latime. Pe fiecare portie obtinuta, punem o lingura de umplutura, rulam si impachetam ca pe pachetelele chinezesti. Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul. Asezam rulourile in tava si le punem la copt, la foc mediu, aproximativ 15-20 min, pana devin rumene nu mai mult. Le scoatem din cuptor, la lasam un pic sa se raceasca, le pudram cu zahar pudra si le servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu dovleac in caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

dantes 1

02.10.2015, 09:07

Bune!

kytz 1

15.09.2017, 09:25

Ce răsfăț de sezon! 🍁🍃🍁🍂🍁

oanapl 1

16.09.2017, 09:58

Yami! Ce poftă mi-ai făcut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura caramel cu bezea