Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

de madi_marin in Dulciuri, 18 Iun 2017 | 2294 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiţi populari
  • 150 g unt
  • 50 g cacao neagră Dr. oetker
  • 150 g zahăr
  • 1/2 sticluţă esenţă de cafea Dr. Oetker
  • 50 g nucă de cocos
  • nuci prăjite şi mărunţite
  • stafide
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 150-200 ml apă
  • 1/2 păstaie de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu unt:

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt


Se pregăteşte pe foc, un sirop din apă, zahăr, cacao şi esenţa de cafea. Se dă la răcit.


Biscuiţii se rup în bucăţi mai mari, apoi se toarnă peste ei, siropul îngroşat şi răcit. Se încorporează untul moale la temperatura camerei, nucile, stafidele, coaja rasă de lămâie şi nuca de cocos. Se amestecă nu foarte energic, ca să rămână şi bucăţi mai mari de biscuiţi, pentru un aspect frumos.


Se formează un rulou care se împachetează în folie alimentară şi se dă la rece.


Când s-a întărit, se poate tăia felii.


Se poate glazura cu ciocolată sau se poate tăvăli prin nucă de cocos.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu unt" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Constelatialeu 1

18.06.2017, 20:10

Al tau nu-i din ala ucigas...

oanapl 1

18.06.2017, 22:55

Si eu vreau o feliuta!

kytz 1

19.06.2017, 17:48

Am mâncat dar nu cu coajă rasă de lămâie! Cred că e grozav!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Briose "Brownie Cappucino"