Inghetata caramel

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 1241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • caramel
  • 3 linguri de apa
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata caramel:

se pune laptele la foc. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea


Se ia laptele de pe foc si se strecoara, dupa care se adauga treptat peste galbenusurile frecate, amestecand continuu. Se pune inapoi la foc si se lasa pana incepe sa fiarba.


Caramel-se pune zaharul intr-o craticioara cu 2 linguri de apa, cand isi schimba culoarea se adauga untul si lingura de apa,se amesteca bine. Se adauga peste compozitia de lapte si se amesteca bine, se lasa la racit la temperatura camerei.


Se toarna intr-o oala care am tinut-o la congelator si se da la congelator 3 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu sa se formeze cristale

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

27.04.2011, 14:32

va multumes pentru aprecieri

adry88 1

31.05.2011, 15:51

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 14:36

inghetata chiar merge acu pe caldura asta.bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere caramelizate