Inghetata caramel

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 1208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • caramel
  • 3 linguri de apa
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata caramel:

se pune laptele la foc. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea


Se ia laptele de pe foc si se strecoara, dupa care se adauga treptat peste galbenusurile frecate, amestecand continuu. Se pune inapoi la foc si se lasa pana incepe sa fiarba.


Caramel-se pune zaharul intr-o craticioara cu 2 linguri de apa, cand isi schimba culoarea se adauga untul si lingura de apa,se amesteca bine. Se adauga peste compozitia de lapte si se amesteca bine, se lasa la racit la temperatura camerei.


Se toarna intr-o oala care am tinut-o la congelator si se da la congelator 3 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu sa se formeze cristale

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (10)

Lau 1

27.04.2011, 14:32

va multumes pentru aprecieri

adry88 1

31.05.2011, 15:51

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 14:36

inghetata chiar merge acu pe caldura asta.bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S