Rulouri cu nuca

de angy2007 in Dulciuri, 22 Sep 2012 | 5585 vizualizari

 

Multumesc bucatarasului Miremirc pentru reteta! Eu am schimbat umplutura, dar oricum au iesit foarte buni!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 cubulet drojdie
  • 60 g zahar
  • 60 g unt topit si racit
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • nuca macinata
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu nuca:

Aluatul: drojdia o amestecam cu o lingura de zahar si putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute.

Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topit si racit, oul, drojdia amestecata cu zahar .

Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si lasam la dospit 1 ora.

Dupa 1 ora de dospit, aluatul s-a dublat .

Umplutura : amestecam nuca macinata cu  zaharul si cacaua.

Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, apoi intindem umplutura peste aluat.

Rulam aluatul pe lungime si apoi, cu ajutorul unui fir de ata taiem rolurile.

Asezam rolurile intr-o tava unsa cu putin ulei si hartie pentru copt si le lasam inca 20 de minute la crescut .

Dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute sau pana cand vedeti ca se rumenesc putin .

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 19:50

as papa unul pe nerasuflate

Calinnicola1997 1

21.10.2012, 17:33

YAMMY !!!!!!!!!

Rocsi 1

11.09.2013, 11:15

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spirale cu nuca