Rulouri din dovlecei, vinete si cas

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2015 | 3096 vizualizari

 

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • o vanata
  • sare, piper
  • cas proaspat de capra
  • 4 cartofi albi
  • verdeturi italiene
  • 100 g kaizer
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2-3 lg ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din dovlecei, vinete si cas:

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa.

Kaizerul se taie fasiute subtiri, la fel si ardeiul gras. Se pune kaizerul la calit intr-o tigaie cu cele 3 lg ulei, se lasa sa se rumeneasca apoi se adauga ardeiul gras. Se scoate din tigaie pe o farfurie, scurgandu-se bine de ulei.

Se spala bine dovlecelul si vanata, se sterg cu un prosop de hartie apoi se taie pe lungime in felii subtiri de cca 3 mm. Se prajesc pe ambele parti in uleiul in care s-a calit inainte kaizerul, se lasa aproximativ 2-3 minute pe fiacare parte, cat sa se inmoaie putin. Daca mai este cazul, se mai adauga pe parcurs putin ulei.

Casul se taie in bucati egale sub forma de bastonase mai groase. 

Se ia o felie de dovleac, se condimenteaza cu sare si piper, se ia o felie de vanata, se condimenteaza la fel si se aseaza una peste alta. Se aseaza casul si se ruleaza dupa el dovleacul cu vanata. Se impunge cu o scobitoare pentru a nu se desface si se procedeaza la fel si cu celelalte bucati. Mie mi-au iesit 6 bucati de rulouri.

Cartofii se amesteca impreuna cu kaizerul si ardeiul, se toarna intr-un vas de yena uns cu ulei, se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi italiene, se aseaza rulourile deasupra si se da la cuptor pentru cca 15-20 minute.

Se scot pe un platou, se rade deasupra putin cas de capra sau cascaval si se serveste ca atare, sau ca garnitura alaturi de o friptura, de care doriti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dovlecelul si vanata sa aiba aproximativ aceleasi dimensiuni.

2

Atat dovleacul cat si vanata se gatesc cu tot cu coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din dovlecei, vinete si cas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

Panacris 1

03.08.2015, 18:27

Wooow, ce nebunie!

Gicuta 1

10.08.2015, 11:29

Nu am cuvinte...

mirela0911 1

10.08.2015, 21:31

Va multumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de iaurt cu castraveti