Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2020 | 4610 vizualizari

 

De cand am vazut la Gabi (multumesc mult, fata draga) aceasta placinta am pregatit-o de cateva ori si a intrat in topul preferintelor celor din familie. Am facut-o si eu la tigaie, dar cum sunt mai neindemanatica, imi era cam greu sa o intorc si asa am ajuns la varianta la cuptor, am zis sa vad ce iese. Pfiuuu, ce bine ca am procedat asa! Mi-a iesit grozava si cand am intors-o, asa de fain era rumenita! Sa o faceti si voi, pentru ca este economica si tare, tare buna, pe placul si celor mai mofturosi oameni.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi potriviti
  • 1 ou
  • 5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 7-8 felii muschi file (sau sunca care va place)
  • 8-10 felii emmentaler bio (cascaval, mozzarella sau alta branza care se topeste)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza:

Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina, sare si putin piper. Invartiti totul cu mana sau cu o paleta.

Tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 28 cm. Va tapetati mainile cu putina faina (sau cu putin ulei), luati jumatate din compozitia de cartofi. O intindeti usor, pe hartia de copt, cu ajutorul degetelor, pana spre margine, chiar si putin mai in sus.

Asezati feliile de branza si sunca. Puneti cealalta jumatate din compozitia de cartofi, o intindeti usor si pe aceasta. Apasati bine marginile spre interior.

Introduceti placinta in cuptorul incins, la 200 de grade C, pentru 25 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o rasturnati pe un platou, cu fundul in sus. Este rumena, gustoasa si o voi face tot mai des!  Poate fi servita si rece, cu o salata, muraturi sau ketchup de casa!

Pofta buna! PS: Puteti pune 2 randuri de branza, sunca sau puteti adauga putin ardei rosu taiat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

10.12.2020, 19:21

Lau, e super buna si se face usor!

gaby_gabytza 1

10.12.2020, 21:34

O idee super

Rocsi 1

12.12.2020, 20:02

Sa stii ca este foare buna, Gaby!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf