Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2020 | 4693 vizualizari

 

De cand am vazut la Gabi (multumesc mult, fata draga) aceasta placinta am pregatit-o de cateva ori si a intrat in topul preferintelor celor din familie. Am facut-o si eu la tigaie, dar cum sunt mai neindemanatica, imi era cam greu sa o intorc si asa am ajuns la varianta la cuptor, am zis sa vad ce iese. Pfiuuu, ce bine ca am procedat asa! Mi-a iesit grozava si cand am intors-o, asa de fain era rumenita! Sa o faceti si voi, pentru ca este economica si tare, tare buna, pe placul si celor mai mofturosi oameni.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi potriviti
  • 1 ou
  • 5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 7-8 felii muschi file (sau sunca care va place)
  • 8-10 felii emmentaler bio (cascaval, mozzarella sau alta branza care se topeste)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza:

Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina, sare si putin piper. Invartiti totul cu mana sau cu o paleta.

Tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 28 cm. Va tapetati mainile cu putina faina (sau cu putin ulei), luati jumatate din compozitia de cartofi. O intindeti usor, pe hartia de copt, cu ajutorul degetelor, pana spre margine, chiar si putin mai in sus.

Asezati feliile de branza si sunca. Puneti cealalta jumatate din compozitia de cartofi, o intindeti usor si pe aceasta. Apasati bine marginile spre interior.

Introduceti placinta in cuptorul incins, la 200 de grade C, pentru 25 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o rasturnati pe un platou, cu fundul in sus. Este rumena, gustoasa si o voi face tot mai des!  Poate fi servita si rece, cu o salata, muraturi sau ketchup de casa!

Pofta buna! PS: Puteti pune 2 randuri de branza, sunca sau puteti adauga putin ardei rosu taiat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

10.12.2020, 19:21

Lau, e super buna si se face usor!

gaby_gabytza 1

10.12.2020, 21:34

O idee super

Rocsi 1

12.12.2020, 20:02

Sa stii ca este foare buna, Gaby!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri aperitiv cu cas si cartofi