Placintele sarate

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2020 | 2990 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 1/2 lingura sare,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu,
  • 150 g cascaval afumat,
  • 400 g ayran sau chefir,
  • cca 350 g mezel,
  • 2 fire de ceapa verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele sarate:

Intr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

Tocam marunt/ radem mezelul si ceapa verde.

Pe masa infainata formam din aluat o bagheta mai groasa, apoi o taiem in 6-7 bucati egale. Fiecare bucata o intindem usor cu degetele intr-o forma cat mai rotunda. Asezam pe bucata de aluat mezel ras si ceapa tocata, apoi strangem placintica ca pe o traistuta. :P. Usor, cu degetele, aplatizam placinta.

Prajim fiecare placintica in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Servim cu ayran sau chefir.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca va ramane umplutura, adaugati un ou si 2 linguri de pesmet si va ies niste chiftelute delicioase. :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele sarate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza