Placintele sarate

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2020 | 2918 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 1/2 lingura sare,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu,
  • 150 g cascaval afumat,
  • 400 g ayran sau chefir,
  • cca 350 g mezel,
  • 2 fire de ceapa verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele sarate:

Intr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.

Tocam marunt/ radem mezelul si ceapa verde.

Pe masa infainata formam din aluat o bagheta mai groasa, apoi o taiem in 6-7 bucati egale. Fiecare bucata o intindem usor cu degetele intr-o forma cat mai rotunda. Asezam pe bucata de aluat mezel ras si ceapa tocata, apoi strangem placintica ca pe o traistuta. :P. Usor, cu degetele, aplatizam placinta.

Prajim fiecare placintica in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Servim cu ayran sau chefir.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca va ramane umplutura, adaugati un ou si 2 linguri de pesmet si va ies niste chiftelute delicioase. :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bucataras Diana 1

24.05.2020, 21:20

Asa este, Mirela. Noi am servit cu ayran.

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 00:23

RuxyRux 1

23.07.2021, 22:35

Bune tare placintelele tale Diana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane