Rulouri din mamaliguta umplute cu bacon

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2010 | 4950 vizualizari

 

O mamaliguta umpluta, traznet de buna

 

INGREDIENTE

mamaliguta:

  • Faina de malai 250g
  • 300 ml lapte
  • 400 ml apa
  • sare

Umplutura;

  • 400 bacon
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • pasta de tomate 1 cana
  • 50 g unt pt uns tava
  • 100 ml vin alb
  • 100 smantana
  • 3 linguri cascaval ras
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din mamaliguta umplute cu bacon:

Se caleste ceapa cu morcovul si baconul tocat se condimenteaza cu sare si piper dupa care se pune pasta de tomate si vinul.

Se pune apa sa fiarba 400 ml cu 300 ml lapte  putina sare  si faina de malai se face o mamaliguta mai moale.

Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei  se pune folie de plastic alimentara sau de aluminiu dupa care se intinde mamaliguta in strat subtire se acopera tava si se lasa pana se raceste.Dupa ce se raceste se taie in bucatele de 10/15 cm se pune din compozitia cu bacon si se ruleaza cu ajutorul hartiei sau foliei de sub mamaliguta.Se pun rulourile intr-o tava unsa cu unt, se pune smantana si cascaval ras,se da tava la cuptor pentru 15-20 minute.

Se servesc calde

PS:scuze de ordinea in care am postat pozele cu mamaliguta in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din mamaliguta umplute cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

nadina73 1

03.10.2010, 18:52

asa zis si eu adina

Crista_Luca 1

04.10.2010, 15:56

cat de bine arata aaaaaaaa imi place mamaliga .... voi incerca reteta asta ai 5 f

Crista_Luca 1

04.10.2010, 15:59

e o munca migaloasa , nu? dar cred ca merita efortul...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana