Rulouri din piept de pui in sos de rosii

de Bunica in Pui, 18 Ian 2014 | 5306 vizualizari

 

Am avut un piept de pui de tara,cocos. Este bine stiut ca puiul de tara are carnea mai tare,cu atat mai mult pieptul de cocos.M-am gandit sa-l prepar in asa fel ,incat sa fie fraged.Zis si facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 150 ml. vin
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita Baza Mirodenia ( Fuchs)
  • praf de usturoi
  • verdeturi italiene
  • 100 ml. vin alb
  • 150 ml.apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din piept de pui in sos de rosii:

Pieptul de pui se subtiaza cu ajutorul cutitului, sa fie cat mai subtire.

Saram, piperam si punem intr-un caston pentru marinat. Peste carne turnam vinul alb-150 ml. Dam la rece 1 ora.

Se scoate carnea de pui, se presara cu baza Mirodenia, verdeturi italiene, praf de usturoi si chili.

Rulam carnea strans si o prindem cu scobitori, pentru a nu se desface.

Un vas de ceramica se unge cu o lingura de ulei de masline. Punem rulourile din carne, apa, usturoiul tocat, sucul de rosii, se acopera vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor.

Cuptorul este preincalzit la 170 grade.

Se lasa la cuptor 20 minute, se scoate folia de aluminiu si punem 100 ml. vin. Mai lasam la cuptor 30-40 minute.

Putem servi cu sau fara garnitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din piept de pui in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla la cuptor