Sablés cu rozmarin

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 16 Dec 2012 | 1481 vizualizari

 

Biscuiței cu rozmarin perfecți pentru cafea sau ceai!

 

INGREDIENTE

  • 2 căni făină
  • jumatate de linguriță de sare
  • jumatate de cană și 2 linguri de zahăr pudră
  • o linguriță esență de vanilie
  • un pachet de unt la temperatura camerei
  • o linguriță de apă
  • 5 crenguțe de rozmarin proaspăt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sablés cu rozmarin:

Se amestecă făina cu sarea și zahărul pudră. Se adaugă vanilia, apa, untul și rozmarinul tocat. Se amestecă până se formează un aluat omogen.


Se răstoarnă aluatul rezultat pe o bucată de folie alimentară și se modelează sub formă de cilindru cu diamentrul de 2 cm. Se împachetează strâns la fel ca salamul de biscuiți și se lasă la frigider pentru minim 30 de minute. Se poate păstra și în congelator, dacă doriți să scurtați timpul. Important este ca aluatul să aibă o structură fermă pentru a putea fi tăiat.


După ce a expirat timpul de refrigerare/ congelare, se îndepărtează folia și se taie aluatul în felii de grosimea dorită ( în imagine, ~ jumătate de cm). Se așează biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanță între ei și se introduc în cuptorul preîncalzit la 190 de grade aproximativ 12-14 minute, până când marginile devin ușor maronii. Se lasă la răcit în tavă 5 minute și apoi se transferă pe un grilaj din metal.


Se pot păstra până la o lună, în cutii închise ermetic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sablés cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Mihaela11_jo 1

17.12.2012, 11:01

Foarte apetisanti

Sim0na 1

17.12.2012, 11:32

tare buni or fi..

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Magic Bars sau Prajitura Magica