Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete

de retetepersane in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2011 | 13647 vizualizari

 

Vinetele sunt foarte apreciate in Orientul Mijlociu datorita gustului lor usor afumat si a versatilitatii lor, care face posibila combinarea lor in numeroase variante.
Aceasta salata de vinete, foarte racoroasa merge foarte bine ca garnitura la Kebab, dar si ca aperitiv, alaturi de hummus si lipie proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete coapte
  • 2 rosii mari
  • o legatura mica de patrunjel
  • o ceapa verde
  • un usturoi verde sau 2 graunti de usturoi taiati marunt
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie 
  • sare, piper
  • Optional: ardei iute taiat rondele, feliute de masline.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete:

1. In primul rand se coc vinetele, se curata sub jet de apa rece, se sareaza si se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete mici.

2. Se taie rosiile cubulete mici. O rosie eu am copt-o impreuna cu vinetele si una am lasat-o cruda.

3. Se toaca ceapa verde, usturoiul si patrunjelul.

4. Se amesteca toata ingredientele intr-un vas incapator, se asezoneaza cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper si se pune la frigider.

5. Daca doriti ca salata dvs sa fie o pasta cum e salata romaneasca de vinete, puneti toate ingredientele intr-un blender.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu ciuperci