Salam de biscuiti

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 1109 vizualizari

 

Ingredientele se masoara cu o cana de baut apa de 250 ml. Ies doua rulouri de salam de biscuiti.Reteta o am de la bunica mea.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg biscuiti
  • 300 gr rahat
  • 30 gr stafide
  • 1 pahar apa
  • 3/4 pahar zahar
  • 3 lg cacao sau pudra de roscove (eu am folosit roscove si a iesit bun)
  • 1/2 pachet unt
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Biscuitii se maruntesc (eu i-am dat pe masina de macinat nuca )pana devin ca in imagine.


Apa, zaharul si praful de cacao se fierb. Cand dau in clocot se adauga untul (si se amesteca pana se topeste), esenta rom , rahatul ,stafidele si la sfarsit biscuitii.


Aluatul de salam de biscuiti se imparte in doua. Se fac doua rulouri in folie alimentara si se lasa la racit. Se pun in frigider cateva ore.Fiind cu rahat se taie mai greu.Depinde cat de mult sta la frigider.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si fara rahat si stafide (eu am pus stafide pentru ca le aveam in casa).Se pot inmuia(stafidele) in 1/2 esenta de rom cu apa , inainte de a le adauga in salamul de biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

iri_iri 1

23.10.2014, 23:20

MotanLaOale 1

24.10.2014, 00:02

babi5 1

24.10.2014, 18:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti