Salam de biscuiti

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 1161 vizualizari

 

Ingredientele se masoara cu o cana de baut apa de 250 ml. Ies doua rulouri de salam de biscuiti.Reteta o am de la bunica mea.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg biscuiti
  • 300 gr rahat
  • 30 gr stafide
  • 1 pahar apa
  • 3/4 pahar zahar
  • 3 lg cacao sau pudra de roscove (eu am folosit roscove si a iesit bun)
  • 1/2 pachet unt
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Biscuitii se maruntesc (eu i-am dat pe masina de macinat nuca )pana devin ca in imagine.


Apa, zaharul si praful de cacao se fierb. Cand dau in clocot se adauga untul (si se amesteca pana se topeste), esenta rom , rahatul ,stafidele si la sfarsit biscuitii.


Aluatul de salam de biscuiti se imparte in doua. Se fac doua rulouri in folie alimentara si se lasa la racit. Se pun in frigider cateva ore.Fiind cu rahat se taie mai greu.Depinde cat de mult sta la frigider.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si fara rahat si stafide (eu am pus stafide pentru ca le aveam in casa).Se pot inmuia(stafidele) in 1/2 esenta de rom cu apa , inainte de a le adauga in salamul de biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

iri_iri 1

23.10.2014, 23:20

MotanLaOale 1

24.10.2014, 00:02

babi5 1

24.10.2014, 18:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada