Salam de biscuiti

de Deny22 in Dulciuri, 28 Dec 2015 | 2441 vizualizari

 

Toata familia mea este innebunita dupa salamul de biscuiti, si e ok pentru orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr biscuiti (petite beurre)
  • rahat (aprox 5 bucati)
  • stafide (1 punguta mica)
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • esenta rom
  • cocos (optional pt ornat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Rupem biscuitii in bucatele potrivite.


Rahatul il taiem cubulete si il punem peste biscuiti.


Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de romsepun la foc mic pana se formeaza un sirop.


Luam siropul de pe foc si punem stafidele in el, pentru a se hidrata putin.


Peste biscuiti si rahat turnam amestecul obtinut, amestecand bine si lasand putin ca biscuitii sa absoarba lichidul.


Din aceste cantitati ies 2 salamuri potrivite ca si dimensiune.


Eu aleg sa le pun in tavi de chec pentru ca este mai rapid.


Dupa ce le dam forma dorita, ii bagam cel putin 2 ore la frigider, iar apoi poate fi servit.

 

TIPS-URI

1

se poate orna cu cocos

2

se pot adauga nuci, migdale sau alte esente si arome

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

miki_a 1

28.12.2015, 23:21

Foarte bun!

Rocsi 1

29.12.2015, 21:14

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Sah-Mat