Salam de biscuiti cu arahide si rom

de FlaviaD in Prajituri, 22 Aug 2013 | 3130 vizualizari

 

Ma gandeam demult sa fac un salam de biscuiti si iata ca a sosit momentul. Am dorit sa fie ceva foarte aromat si cremos. Cred ca a iesit :P

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de biscuiti
  • 50 g ciocolata amara
  • 1 cana de lapte
  • 1 lingura de unt
  • 1 cana de arahide crude
  • 3 linguri de zahar brut
  • cacao
  • scortisoara
  • jumatate de nuca de cocos
  • rom/esenta de rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu arahide si rom:

Am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am sfarmitat cu mana intr-un castron. Am incalzit lapte in care am adaugat unt, cacao, zahar brut, scortisoara si ciocolata amara. Am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat toata compozitia, apoi am lasat putin la racit.


Intre timp am dat pe razatoare jumatate de nuca de cocos cruda si am asezat-o in castronul cu biscuitii sfarmati. Cand compozitia de lapte si ciocolata s-a racit, am turnat in castron peste biscuiti si fulgii de nuca de cocos. Am adaugat si esenta de rom si am amestecat bine pana ce totul s-a omogenizat si am obtinut un aluat maleabil si compact.


Am intins pe o folie de plastic alimentara, am rulat si am dat totul la frigider pentru aproximativ o ora.


Fiindca aveam nevoie sa ornez cu ceva salamul meu de biscuiti cu ciocolata, m-am decis asupra arahidelor crude. Asa ca am maruntit niste arahide la robot, daca nu aveti robot pentru maruntit, se pot taia si cu cutitul.


Cand am scos salamul de biscuiti de la frigider, am indepartat folia alimentara si am asezat prajitura pe o farfurie dandu-i forma dorita. Cu o pensula de bucatarie am umezit suprafat prajiturii cu putina apa pentru a se prinde arahidele macinate. Ultimul pas a fost sa decorez cu arahide.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu arahide si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (11)

FlaviaD 1

23.08.2013, 02:10

Multumesc

FlaviaD 1

23.08.2013, 02:11

Probabil ca voi renunta, Laura. Multumesc de sfat

mamaieelena 1

23.08.2013, 17:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie