Salam de biscuiti cu eugenii

de ela in Dulciuri, 15 Mai 2015 | 2787 vizualizari

 

in timp ce faceam un salam de biscuiti am observat ca aveam niste eugenii pe dulap si m-am gandit ce ar fi daca....si a iesit ceva bun....

 

INGREDIENTE

  • 600 gr biscuiti
  • 300gr eugenii cu crema groasa de ciocolata
  • 200 gr rahat bucati
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • esenta rom
  • 200 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu eugenii:

Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe, sa nu se macine fin. Cealalta parte raman doar rupti bucati mai mici. Despartim crema de biscuite la eugenii si sfaramam biscuitele ramas pe care il adaugam la ceilalti biscuiti.


Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana incepe sa fiarba, apoi adaugam cacaoa, esenta de rom dupa gust si untul si lasam pe foc pana se topeste complet untul, amestecand continuu iar in final turnam treptat laptele. Lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi turnam peste biscuiti,adaugam si crema de la eugenii si amestecam bine pana compozitia este omogena.


Punem compozitia pe folie de prospetime si rulam ca pe un salam. Dam la rece cateva ore, apoi scoatem din folie si taiem. Ornam cu zahar pudra daca dorim. Ies cam 3 bucati de salam de biscuiti. Eu le-am pus in doua forme.

 

TIPS-URI

1

daca este prea tare compozitia,mai adaugam lapte cald

2

daca este prea moale,mai punem niste biscuiti sfaramati

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu eugenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

15.05.2015, 16:10

Bun rau!

Rocsi 1

15.05.2015, 20:49

Vreau si eu!

dantes 1

16.05.2015, 11:46

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura soacrei