Clatite

de Swanheart in Dulciuri, 2 Oct 2009 | 10838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • faina
  • apa minerala
  • 2 linguri de zahar
  • ulei (atat pentru aluat cat si pentru copt)
  • un varf de cutit sare
  • frisca lichida
  • nuca prajita si maruntita
  • finetti sau budinca
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite:

Eu fac aluatul dupa o inventie proprie, si imi ies foarte bune. Am observat ca multi pun intai faina, peste care pun celelalte ingrediente, dar mie nu-mi place cum ies asa. Ale mele sunt aurii , pufoase si cu multe gauri in ele. Deci: eu bat cele 3 oua intregi cu zaharul, pana se topeste zaharul, folosind mixerul. Apoi, adaug aprox. 200 ml lapte. Pun faina, pana iese un aluat mai grosut, pe care il bat cu blenderul sa nu ramana cocoloase. Apoi, subtiez acest aluat cu apa minerala, pana are consistenta smantanii. Astfel, nu se fac cocoloase defel. Pun putin ulei si sare, si apoi le coc in tigaia speciala, pana devin aurii. Imi ies in jur de 14 clatite.

Se umplu clatitele cu finetti (eu le prefer cu branza dulce). Se pune pe o farfurie putina frisca lichida, se pun clatitele (eu pun 2 de persoana), se presara nuca si se orneaza cu frisca. De data aceasta eu nu am fost prea inspirata cu ornatul, invitatii pe care i-am avut la masa au bufnit in ras, cand am adus clatitele...

TIPS-URI

1

Frisca nebatuta e foarte buna, si acel sos face clatitele mai gustoase, nu sunt asa uscate, parca...

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bucataras 1

04.10.2009, 00:26

Swanheart, poti reedita si tu reteta. acum am modificat eu cantitatea de lapte

Swanheart 1

04.10.2009, 20:38

Multumesc, Bucataras! Abia acum am vazut ca pot edita. Incet - incet, o sa ma acomodez eu cu site-ul...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite perfecte !