Salam de biscuiti cu nuca de post

de Rocsi in Dulciuri, 7 Apr 2013 | 24179 vizualizari

 

Am sosit cu deserul pentru aceasta duminica. Zilele astea am tot vazut salam de biscuiti si numai la el imi era gandul, mai ales ca nu am mancat de ani de zile. Si cum aveam biscuiti si alte ingrediente necesare am zis sa fac ca sa imi treaca pofta. Asa ca va servesc si pe voi!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 150 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 50 gr miez de nuca
  • 50 gr fructe confiate
  • coaja rasa de la o portocala
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 3/4 cana lapte de soia cu ciocolata
  • 2 linguri margarina
  • nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu nuca de post:

Biscuitii ii punem intr-un bol si cu ajutorul unui facalet ii batem incet pana raman bucatele micute.Puteti sa ii dati si prin robot dar sa nu ii faceti faina.

Peste biscuiti adaugam nuca macinata, zaharul cu pastai de vanilie, fructele confiate, coaja rasa de portocala, cacaoa, esenta de rom, iar miezul de nuca il rupem bucati potrivite.


Laptele il punem intr-un ibric, adaugam zaharul si il asezam pe foc pana ce acesta din urma se topeste, apoi il tragem de pe aragaz, adaugam margarina si amestecam bine pana se dizolva toata.


Amestecul de lapte cu zahar il punem peste ingredientele din bol, apoi cu mana invartim usor pana compozitia devine omogena si nu mai e sfaramicioasa. Daca nu ajunge lichidul mai picurati putin lapte de soia rece.


Asezam pe masa hartie de copt sau folie alimentara. Punem jumatate din compozitie, ii dam forma unui salam, presaram nuca de cocos si tavalim salamul prin ea. La fel procedam si cu jumatatea cealalta de compozite. Puteti opta pentru a face un singur salam mai mare.


Rulam strans, rasucim capetele si punem salamul la frigider. Feliem, asezam pe un platou si servim.


O bunatate!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu nuca de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

Rocsi 1

10.04.2013, 22:46

Ella multumesc

nico_72 1

03.08.2013, 17:25

Aseara am facut aceasta reteta.....super !! Eu am mai adaugat si rahat,stafide,alune si o lingura de rom in plus.
Multumesc pentru reteta!

Rocsi 1

03.08.2013, 17:46

Ce ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut. Multumesc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Braduti din biscuiti