Salam de biscuiti cu nuca, rahat si stafide

de Bucataras Medi in Dulciuri, 15 Iul 2013 | 22042 vizualizari

 

Salam de biscuiti...sau gustul copilariei! sau amintiri din copilarie! Cand l-am "confectionat" era perioada de post asa ca laptele l-am inlocuit cu apa iar untul cu margarina.

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti simpli
  • 100 g nuci tocate mai grosier
  • 200 g rahat de diverse culori
  • 100 g stafide
  • 200 g zahar
  • 75 g margarina
  • 120 ml apa
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • cacao pentru folie
  • o mana nuca taiata grosier pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu nuca, rahat si stafide:

Intr-o craticioara punem pe foc apa si zaharul si lasam pana cand zaharul se topeste iar lichidul ia aspect de sirop.Adaugam apoi cacao, zaharul vanilat si margarina si amestecam bine.Lasam siropul pe foc pana ce margarina se topeste dupa care tragem craticioara de pe foc si lasam sirpul sa se racoreacsca .Adaugam si esenta de rom si amestecam. Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui facalet sau ii rupem cu mana.


Inmuiem stafidele in apa calduta. Taiem rahatul cubulete mai mari. Tocam nuca mai grosier , o prajim intr-o tigaie teflonata si apoi o frecam intre palme astfel incat sa indeparam cojile.Intr-un bol mai mare punem biscuitii,nuca,rahatul,stafidele(pe care le-am scurs de apa).Amestecam si apoi turnam treptat siropul de mai sus amestecand din cand in cand .Se poate ca sa nu fie nevoie de tot siropul.


Intindem pe masa de lucru o folie alimentara si presaram pe ea putina cacao si jumatatea din cantitatea de nuca taiata si prajita. Punem pe folie jumatate din compozitie si rulam bine.Legam la ambele capete folia si dam la rece pentru cateva ore. Procedem la fel si cu cealalta jumatate de compozitie.


Taiem salamul felii potrivite si servim,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu nuca, rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

16.07.2013, 11:09

Un desert de nerefuzat

laura_n 1

16.07.2013, 15:44

bun tare si expirat, tot bun este )

Cris2711 1

16.07.2013, 20:24

ia trimite-mi si mie niste amintiri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata