Jeleuri de lamaie

de cristina_s_world in Dulciuri, 16 Oct 2012 | 1977 vizualizari

 

Urmeaza o reteta simpla, cu ingrediente putine si cu efect garantat de bun :)

 

INGREDIENTE

  • - 2 lamai marisoare
  • - 300 g + 50 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleuri de lamaie:

Intr-o craticioara punem lamaile si apa destula pentru a le cuprinde. Punem craticioara pe foc si lasam la fiert pana ce lamaile se inmoaie. Cand sunt gata, le taiem in jumatate si scoatem TOTI samburii.


Punem apoi totul (pulpa, sucul si coaja lamailor) intr-un bol de mixer si mixam pana devine pasta. Intr-o craticioara punem la foc micut (eventual deasupra unei placi mai groase de fonta, pentru a proteja fundul craticioarei) pasta obtinuta si zaharul. Amestecam constant si lasam sa fiarba 30 minute. Deci 30 minute de cand incepe sa fiarba nu de cand punem craticioara pe foc :)


Captusim o tava cu hartie de copt si turnam compozitia de lamaie. Eu am pus-o intr-un strat cam subtire pentru ca imi era teama ca nu se va inchega, insa data viitoare voi face stratul mai gros pentru ca acum stiu: se incheaga BETON :) si se taie frumos.


Lasam sa se raceasca bine (eu am lasat pana a doua zi, pentru ca am inceput reteta seara) si apoi taiem bucatele potrivit de mari. Pe o tavita punem cele 50g zahar si tavalim prin el fiecare bucatica de jeleu. Le asezam pe o alta tavita si le mai lasam un picut, apoi le putem servi. Sunt delicioase si racoritoare, o alternativa mai sanatoasa a bomboanelor din comert.

 

TIPS-URI

1

Acum ma bantuie o intrebare: oare nu merge si cu alte citrice? :) Vom vedea.Aceasta reteta este de post, cred ca v-ati dat seama:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleuri de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

16.10.2012, 16:21

foarte interesant

MotanLaOale 1

16.10.2012, 19:14

diaconta 1

16.10.2012, 22:26

ce-mi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza in foaie de taitei