Stelute cu gem

de susu in Dulciuri, 24 Mar 2010 | 2071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri suc de portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Ingrediente umplutura:
  • 200 g gem de portocale
  • Sucul unei portocale  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu gem:

Se framanta un aluat din toate ingredientele, se infasoara in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore. Se intinde o foaie de 3 mm grosime si se taie cu forma stelute. La jumatate dintre ele se gaureste centrul cu ajutorul unui paharel. Se coc la cuptor circa 10 minute. Stelutele intregi se ung cu un strat subtire de gem si se lipesc cu stelutele gaurite.



Se incalzeste pe aburi restul de gem si se amesteca cu sucul de portocale. Cu acest amestec cald inca se umplu gaurile stelutelor. Se servesc pe felii de portocale coapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

susu 1

24.03.2010, 13:40

Aceste fursecuri au iesit foarte bune si deloc amare insa ai dreptate in legatura cu portocalele. Aici am folosit coaja de portocale in aluat si nu se simte iar gemul se amesteca cu sucul care este dulceag. Printre retetele mele am si o prajitura cu portocale la care eu am adaugat in plus coaja de portocala fata de cat era in reteta pentru mai multa aroma. A iesit intradevar putin amaruie dar extraordinar de buna. Daca nu ti-au placut inseamna ca nu sunt pe gustul tau si mai bine nu folosesti insa sunt multe checuri si prajiturele cu fructe confiate, coaja de portocala chiar bucati mai mari fata de coaja rasa care nu se simte asa mult. Mie una imi place conbinatia de dulce cu amar si sunt multe retete chinezesti in care se foloseste dulce- amar -sarat si ies delicioase. Depinde foarte mult de gust.

ionix 1

24.03.2010, 18:55

o sa fac si eu... la favorite

Rocsi 1

25.03.2010, 19:36

ce frumoase...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Floarea soarelui - Cozonac cu mac