Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide

de Bucataras Medi in Dulciuri, 15 Iul 2013 | 32470 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide sau gustul copilariei! sau amintiri din copilarie! Cand l-am "confectionat" era perioada de post asa ca laptele l-am inlocuit cu apa iar untul cu margarina.

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti simpli
  • 100 g nuci tocate mai grosier
  • 200 g rahat de diverse culori
  • 100 g stafide
  • 200 g zahar
  • 75 g margarina
  • 120 ml apa
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • cacao pentru folie
  • o mana nuca taiata grosier pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide:

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide

Intr-o craticioara punem pe foc apa si zaharul si lasam pana cand zaharul se topeste iar lichidul ia aspect de sirop.Adaugam apoi cacao, zaharul vanilat si margarina si amestecam bine.Lasam siropul pe foc pana ce margarina se topeste dupa care  tragem craticioara de pe foc si lasam sirpul sa se racoreacsca .Adaugam si esenta de rom si amestecam. Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui facalet sau ii rupem cu mana.

Inmuiem stafidele in apa calduta. Taiem rahatul cubulete mai mari.  Tocam nuca mai grosier , o prajim intr-o tigaie teflonata si apoi o frecam intre palme astfel incat sa indeparam cojile.Intr-un bol mai mare punem biscuitii,nuca,rahatul,stafidele(pe care le-am scurs de apa).Amestecam si apoi  turnam treptat siropul de mai sus amestecand din cand in cand .Se poate ca sa nu fie nevoie de tot siropul.

Intindem pe masa de lucru o folie alimentara si presaram pe ea putina cacao si jumatatea din cantitatea de nuca taiata si prajita. Punem pe folie jumatate din compozitie si rulam bine.Legam la ambele capete folia si dam la rece pentru cateva ore. Procedem la fel si cu cealalta jumatate de compozitie.

Taiem salamul felii potrivite si servim,

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

16.07.2013, 11:09

Un desert de nerefuzat

laura_n 1

16.07.2013, 15:44

bun tare si expirat, tot bun este )

Cris2711 1

16.07.2013, 20:24

ia trimite-mi si mie niste amintiri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise