Biscuiti cu mac si lamaie

de laura_n in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 2915 vizualizari

 

Eu le-am spus non-conformisti, dar foarte gustosi

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul de biscuiti
  • - 125 g unt gras, moale
  • - 80 zahar zahar pudra
  • - 1 praf sare
  • - 40 g mac
  • - 250 gr faina alba
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 lamaie
  • - pentru crema de ciocolata:
  • - 100 g ciocolata alba
  • - 1 lingura mare cu branza mascarpone
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac si lamaie:

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza.


Spalam lamaia, o taiem si stoarcem sucul. Adaugam sucul in compozitia de unt. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam macul. Amestecam.


Faina o cernem impreuna cu praful de copt si o adaugam in doua transe peste compozitia de unt. Cand devine densa, incepem sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Dam deoparte si pornim cuptorul.


Pregatim o tava cu hartie de copt.


Intindem aluatul intr-un strat gros de 1,5 - 2 cm, decupam cercuri, si apoi presam cu stampila de biscuiti. Daca nu vreti sa ii imprimati, atunci intindeti aluatul in strat mai subtire, eventual pana intr-un cm.


Asezam biscuitii in tava si ii punem la copt, in cuptor, la foc mediu, aproximativ 10 minute. Cand deja devin rumeni pe spate, puteti inchide focul. Ii lasam sa se raceasca in tava.


Cat timp sunt la copt biscuitii, topim ciocolata alba, o lasam sa se raceasca un pic, apoi incorporam branza mascarpone in ea. Dam la rece.


Biscuitii raciti ii umplem cu crema sau ii servim simpli. Dintr-o portie de aluat, ies 20 de biscuiti marisori, simpli, sau 10 buc umpluti cu crema.

TIPS-URI

1

daca nu folositi stampila de biscuiti, intindeti aluatul in strat mai subtire. Mie imi plac mai grosi, in cazul acestui aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Xandrinne 1

16.07.2015, 23:25

mirela0911 1

17.07.2015, 12:55

Ce frumosi si delicioasi sunt!

T I M E A 1

28.09.2015, 22:02

am salvat si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada