Biscuiti cu mac si lamaie

de laura_n in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 1621 vizualizari

 

Eu le-am spus non-conformisti, dar foarte gustosi

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul de biscuiti
  • - 125 g unt gras, moale
  • - 80 zahar zahar pudra
  • - 1 praf sare
  • - 40 g mac
  • - 250 gr faina alba
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 lamaie
  • - pentru crema de ciocolata:
  • - 100 g ciocolata alba
  • - 1 lingura mare cu branza mascarpone
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac si lamaie:

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza.


Spalam lamaia, o taiem si stoarcem sucul. Adaugam sucul in compozitia de unt. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam macul. Amestecam.


Faina o cernem impreuna cu praful de copt si o adaugam in doua transe peste compozitia de unt. Cand devine densa, incepem sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Dam deoparte si pornim cuptorul.


Pregatim o tava cu hartie de copt.


Intindem aluatul intr-un strat gros de 1,5 - 2 cm, decupam cercuri, si apoi presam cu stampila de biscuiti. Daca nu vreti sa ii imprimati, atunci intindeti aluatul in strat mai subtire, eventual pana intr-un cm.


Asezam biscuitii in tava si ii punem la copt, in cuptor, la foc mediu, aproximativ 10 minute. Cand deja devin rumeni pe spate, puteti inchide focul. Ii lasam sa se raceasca in tava.


Cat timp sunt la copt biscuitii, topim ciocolata alba, o lasam sa se raceasca un pic, apoi incorporam branza mascarpone in ea. Dam la rece.


Biscuitii raciti ii umplem cu crema sau ii servim simpli. Dintr-o portie de aluat, ies 20 de biscuiti marisori, simpli, sau 10 buc umpluti cu crema.

 

TIPS-URI

1

daca nu folositi stampila de biscuiti, intindeti aluatul in strat mai subtire. Mie imi plac mai grosi, in cazul acestui aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Xandrinne 1

16.07.2015, 23:25

mirela0911 1

17.07.2015, 12:55

Ce frumosi si delicioasi sunt!

T I M E A 1

28.09.2015, 22:02

am salvat si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita