Clatite cu branza dulce la cuptor

de danakarin in Dulciuri, 30 Ian 2013 | 7388 vizualizari

 

Ieri m-a sunat fiu meu ca trece pe la mine si m-am gandit sa pregatesc ceva ce i-ar place cu ce aveam prin frigider...Asta a iesit:

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 250-300 g faina
  • 2 oua
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 100 ml de lapte
  • apa minerala cat cuprinde
  • pentru umplutura:
  • 250 g de branza de vaca tip Quark
  • 4 linguri de zahar
  • 3 oua
  • o lingurita de coaja de lamaie rasa
  • o lingura de praf de budinca de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • 50 g de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza dulce la cuptor:

Am pregatit aluatul de clatite amestecand ouale cu faina, zaharul vanilat, un pic de sare si lapte, si am adaugat mestecand continuu apa minerala pana la o consistenta de smantana lichida. L-am lasat sa se odihneasca 20 minute. Mi-au iesti 10-12 clatite pe care le-am prajit in tigaia antiadeziva adaugand din cand in cand o cantitate minima de ulei.

Pentru umputura am separat galbenusurile si le-am frecat cu 4 linguri de zahar intr-o crema omogena pana si-au dublat volumul si la suprafata au aparut basicute. Am adaugat branza, coaja de lamaie si o lingura de praf de budinca de vanilie. Am batut albusurile intr-o spuma tare, am mixat cele doua componente si cu acesta crema am uns clatitele , le-am rulat si le-am asezat intr-un vas uns in peralabil cu unt. Mie mi-au mai ramas 2-3 lnguri de umplutura pe care le-am intins la suprafata, peste clatite. Am adaugat cateva bucatele de unt si am pus totul la cuptor la 170 de grade pentru 25 minute.

La servire am presarat cu zahar vanilat.

Succes garantat !

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza dulce la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Mulii - Degetele din clatite