Clatite cu branza dulce la cuptor

de danakarin in Dulciuri, 30 Ian 2013 | 3385 vizualizari

 

Ieri m-a sunat fiu meu ca trece pe la mine si m-am gandit sa pregatesc ceva ce i-ar place cu ce aveam prin frigider...Asta a iesit:

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 250-300 g faina
  • 2 oua
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 100 ml de lapte
  • apa minerala cat cuprinde
  • pentru umplutura:
  • 250 g de branza de vaca tip Quark
  • 4 linguri de zahar
  • 3 oua
  • o lingurita de coaja de lamaie rasa
  • o lingura de praf de budinca de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • 50 g de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza dulce la cuptor:

Am pregatit aluatul de clatite amestecand ouale cu faina, zaharul vanilat, un pic de sare si lapte, si am adaugat mestecand continuu apa minerala pana la o consistenta de smantana lichida. L-am lasat sa se odihneasca 20 minute. Mi-au iesti 10-12 clatite pe care le-am prajit in tigaia antiadeziva adaugand din cand in cand o cantitate minima de ulei.


Pentru umputura am separat galbenusurile si le-am frecat cu 4 linguri de zahar intr-o crema omogena pana si-au dublat volumul si la suprafata au aparut basicute. Am adaugat branza, coaja de lamaie si o lingura de praf de budinca de vanilie. Am batut albusurile intr-o spuma tare, am mixat cele doua componente si cu acesta crema am uns clatitele , le-am rulat si le-am asezat intr-un vas uns in peralabil cu unt. Mie mi-au mai ramas 2-3 lnguri de umplutura pe care le-am intins la suprafata, peste clatite. Am adaugat cateva bucatele de unt si am pus totul la cuptor la 170 de grade pentru 25 minute.


La servire am presarat cu zahar vanilat.


Succes garantat !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza dulce la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Zamfira 1

30.01.2013, 19:01

Rocsi 1

30.01.2013, 19:53

Vin sa serves ca prea bune sunt!

Cris2711 1

30.01.2013, 19:57

ce idee faina Dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Desert Mulii - Degetele din clatite