Salam de biscuiti reteta cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 9 Iul 2010 | 23295 vizualizari

 

 Salam de biscuiti reteta

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 300 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 80 ml lapte
  • 100 g nuca
  • 50 ml lichior de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu ciocolata:

Salam de biscuiti reteta


Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite sau se zdrobesc cu sucitorul si se amesteca cu nuca taiata bucati maricele.


Intr-un vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga si lichiorul.


Sosul obtinut se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana compozitia devine oarecum legata, pana se imbiba putin biscuitii cu sosul de ciocolata.


Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara si se toarna compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se inveleste in folie. Salamul se rastoarna pe o folie de aluminiu si prin presare cu mainile i se da forma dorita. Se inveleste in folia de aluminiu si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.


Se taie felii groase si se pudreaza (sau nu :)) ) cu cacao.


Pornind de la cevabun am adaptat si am ajuns la ceva si mai bun. Na, ma laud si eu...:))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ela 1

21.04.2013, 17:48

dar azi imi faci???ca iar mi-e pofta

Miha 1

21.04.2013, 20:02

offf... te tii scai de om...

ela 1

01.03.2014, 00:21

iar am revenit ,cam in aceiasi perioada a anului ma ia pofta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert mini-eclere