Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

de MotanLaOale in Prajituri, 18 Noi 2016 | 3425 vizualizari

 

Inspirat de Ruxy. Foarte bun.-Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

 

INGREDIENTE

  • 6 pachete eugenia (12 bucati)
  • 500 gr biscuiti
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 60 gr cacao
  • 4 linguri nutella
  • 100 gr stafide
  • 200 gr nuca
  • 300 gr rahat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • fulgi de cocos pentru rulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii:

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii


Se fierbe laptele cu zaharul si cacao 3-4 minute.


Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.


Se amesteca pana la topirea untului.


Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare.


Se rup deasupra si eugeniile.


Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.


Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.


Rahatul se taie bucati mai mici si se pun in castron.


Se pune si nutella si se toarna amestecul de lapte.


Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.


Se mai amesteca din cand in cand, 20-30 minute.


Se presara cacao pe o folie, se pune din compozitie, se presara cacos si pe deasupra, se ruleaza strans si se strange la margini.


Se infasoara si in a doua folie si se pune in frigider pentru 3-4 ore.


Compozitia fiind cam moale asa calda eu am pus-o intr-o tava cu inel detasabil, am lasat-o la frigider 2 ore, dupa care am taiat fasii pe care le-am infasurat in folie presarata cu cocos. Mult mai usor.


Dupa racire se taie felii si se mananca.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MotanLaOale 1

21.11.2016, 11:34

Multumesc

mihaelar63 1

08.12.2016, 00:34

Apoi nu as refuza

MotanLaOale 1

08.12.2016, 08:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dulceata de afine