Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea

de Angelina_Elena in Dulciuri, 14 Iun 2013 | 10181 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti simpli
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 7 biscuiti espresso cu nuci
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 pliculet ness
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea:

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea

Rupem biscuiti cu mana, in bucati potrivite, adaugam ness-ul, nuca macinata si lasam de-o parte.

Punem apoi laptele la fiert intr-un ibric, adaugam untul si cacaoa amestecata cu zaharul.

Cand zaharul si untul s-au topit, oprim focul si adaugam esenta de rom.

Adaugam treptat siropul de lapte cu cacao si unt peste biscuitii rupti si omogenizam foarte bine.

Pe o folie de plastic punem amestecul de biscuitii, ii dam forma de baton si-l invelim in folia de plastic.

Dam salamul de biscuiti la frigider pentru cel putin 3 ore, apoi portionam si papam cu pofta!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 11:58

Rocsi

Aragona27 1

15.06.2013, 12:12

de dragu de a da hugs si pupici nimeni nu observa ca nu e data cantitatea de lapte. deci, cat lapte se foloseste?

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 13:08

250 ml lapte, greseala mea, am scris aseara reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de post