Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel

de Krystal in Dulciuri, 26 Sep 2015 | 2690 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti petit beure
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 g ricotta
  • 300 g nuca de cocos
  • 2 ling.de cacao
  • Esenta de rom
  • Glazura de caramel de la dr.Oetker
  • Colorant rosu si verde ( cine nu are verde se poate face din galben si albastru )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel:

 Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel

Se face pasta de biscuiti din biscuitii triturati , 100 g zahar , cacao , esenta de rom si untul  si se intinde stratul de pasta de biscuiti pe pelicula transparente .

Apoi se amesteca ricotta cu 100 g zahar . Se imparte in mod egal in 3 farfurii.

Se prepara 100 g nuca de cocos rosie si 100 g de nuca de cocos verde, iar restul de 100 g nuca de cocos trebuie sa ramana alba.

Cele trei culori de nuca de cocos de amesteca cu ricotta cu fiecare cantitate separat , ca sa se obtina ricotta in 3 culori.

Cele trei culori de crema de ricotta se pune peste stratul de pasta de biscuiti in felul urmator cum se vede la foto…rosu , alb , verde.

Apoi se ruleaza incet cu ajutorul peliculei transparente , apoi se ruleaza in forma de de melc si de da la frigider ca sa se intareasca.

Cand este intarita se pune glazura de caramel deasupra si se reda la frigider pana ziua urmatoare cand se poate taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu ricotta si caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nutella si frisca by Gabytza