Salam de biscuiţi, reţetă cu unt

de CameliaR in Dulciuri, 30 Mai 2017 | 3112 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Cel mai bun salam de biscuiti pe care l-am mancat pana acum! 

 

INGREDIENTE

  • 270 g biscuiti Petit Beurre
  • 135 g unt
  • 4 linguri de lapte
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata
  • 120 g zahar
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu unt:

Salam de biscuiţi, reţetă cu unt


Tocam ciocolata cat mai marunt. Taiem untul in cubulete.


Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata si o lasam la foc mic pana se topesc. Dupa ce s-au topit, trebuie sa lasam acest amestec sa se raceasca. Intr-un chopper trebuie sa transformam 130 g de biscuiti intr-o pudra fina. Punem pudra de biscuiti intr-un bol incapator. Adaugam zaharul in chopper si il transformam intr-o pudra. Adaugam zaharul peste pudra de biscuiti. Rupem in bucati si restul biscuitilor si ii adaugam peste aceste ingrediente. Adaugam apoi esenta de vanilie, cacaua, amestecul de ciocolata si unt si cele 4 linguri de lapte. Amestecam cu o lingura pana la omogenizare. La final, nu trebuie sa avem un aluat sfaramicios. In cazul in care este sfaramicios, mai adaugam lapte. Presaram masa de lucru cu putin zahar pudra, iar apoi punem compozitia pe masa si ii dam o forma cilindrica. Invelim salamul in folie de prospetime si il strangem bine la capete. Il lasam la frigider 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

CameliaR 1

01.06.2017, 19:33

mihaelar63 1

04.06.2017, 00:21

Ce dor imi este de salam de biscuiti
Imi amintesc cum spuneam cand eram mici : ,, As hali salam , da n-am "" ))

CameliaR 1

04.06.2017, 10:20

Ufff, salamiorul asta ne face sa ne aducem aminte de copilarie de cate ori il gustam sau de cate ori ii auzim numele! Te pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti