Salata a la boeuf

de mihaelar63 in Salate, 25 Apr 2020 | 2014 vizualizari

 

 Aceasta salata se afla in topul preferintelor noastre. De obicei o preparam de sarbatori sau pur si simplu cand ne este dor. Pentru ca vrem sa mancam cat de cat mai sanatos acum am preparat salata a la boeuf fara maioneza. In rest are cam toate ingredientele clasice.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne vacuta
  • 4 castraveti murati
  • 1 gogosar marinat
  • 4 morcovi mari
  • 2 cartofi
  • 1 bucata telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita rasa boabe piper negru
  • 100 ml ulei
  • 100 ml iaurt grecesc gras 10%
  • 2 lingurite mustar cu hrean
  • 2 lingurite mustar frantuzesc cu boabe intregi
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata a la boeuf:

  • Legumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata .
  • Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme prea tare ].
  • Se scoat legumele si carnea din zeama cu ajutorul unei palete .
  • Zeama rezultata de la fierberea legumelor si a carnii se poate folosi la prepararea unei supe cu taitei sau galuste .La fel poate fi folosita la prepararea oricarei ciorbe .
  •  Amestecati mustarul cu iaurt ,turmericul,  sarati usor si adugati  treptat ,in fir subtire uleiul . Ca si la maioneza .
  • Pudra de turmeric este si sanatoasa dar si da o frumoasa culoare galbena .
  • Va asigur ca daca nu spuneti , nimeni nu va sti ca nu ati folosit maioneza .
  • Legumele  fierte, muraturile si carnea . se taie cubulete .
  • Amestecati toate acesteacu mazarea fiarta  si  sosul preparat anterior .
  • Lasati salata la rece sa se intrepatrunda gusturile si aromele .
  • Salata este foarte buna din acest motiv a doua zi .

TIPS-URI

1

Zeama rezultata de la fierberea legumelor si a carnii se poate folosi la prepararea unei supe cu taitei sau galuste .La fel poate fi folosita la prepararea oricarei ciorbe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata a la boeuf" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu maioneza si porumb