Salată bulgărească

de miki_a in Salate, 1 Iun 2015 | 4937 vizualizari

 

O salată plină de arome si prospeţime...

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde (de preferat cea cu frunza creata);
  • 3 cepe verzi;
  • 1 castravete Fabio;
  • 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma);
  • 200 g telemea Delaco;
  • 200 g sunca presata;
  • 4 oua fierte tari;
  • 100 g masline negre;
  • ulei de strugure;
  • sare;
  • otet;
  • verdeata, boabe de porum, ardei rosu, piper, zeama de lamaie (optional).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată bulgărească:

Spalam salata in mai multe ape pentru a indeparta nisipul dupa care o punem la scurs pe servete absorbante.


Spalam legumele si le curatam. Incepem sa le taiem.


Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacara).


Intr-un vas punem ceapa taiata rondele, salata verde scursa bine si rupta cu mana, castravetele si rosiile taiate cuburi.


Taiem telemeaua si sunca in felii si cubulete. Le adaugam peste salata.


Curatam ouale si le taiem dupa plac. Adaugam si maslinele.


Condimentam cu sare, piper, otet, ulei, zeama de lamaie etc.


Amestecam si servim.


Este foarte buna de consumat in perioadele calduroase.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile de legume pot varia in functie de gustul personal. Puteti adauga ardei si boabe de porumb, puteti renunta la oua si castravete, puteti face ce combinatie doriti. Importante sunt telemeaua, sunca presata si salata verde.

2

Uleiul poate fi de care doriti: de masline, de floarea-soarelui, de rapita etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată bulgărească" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miki_a 1

01.06.2015, 15:53

Multumesc Andra!

Catalina L 1

01.06.2015, 20:52

buna salata

miki_a 1

01.06.2015, 21:13

Multumesc Catalina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole galbena cu maioneza