Salata Caesar

de Mihaela11_jo in Peste, 28 Noi 2010 | 6038 vizualizari

 

Salata Caesar este socotita “ King of salads”.
Numele ii vine de la “chef”-ul Caesar Cardini, cel care a creat-o in restaurantul sau din Tijuana, Mexic in anul 1924.
A devenit foarte populara in Hollywood si acum este considerata a salata clasica americana.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata “Romaine”  
  • 1/4 cana de maioneza( sau 2 oua fierte moi  exact 1 minut )  
  • 1 coserva  de fileu de hamsii( ansoa)  
  • 1 lingura de suc de lamaie  
  • 1 lingura de ulei de masline  
  • 1  si 1/2lingurita sos Worcester  
  • 2 catei de usturoi taiati foarte marunt  
  • 1 lingurita mustar de Dijon  
  • 1/2lingurita piper proaspat macinat  
  • 3 picaturi de sos Tabasco( sos de ardei iute)  
  • parmezan ras proaspat ( ¼ cana plus 3 linguri)  
  • 2 bucati de paine toast pentru crutoane plus 2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

Crutoanele de casa

Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline.

Se dau la cuptor 10-15 minute pana iau o culoare aurie.

Sosul

Intr-un bol se mixeaza bine usturoiul taiat marunt cu 2 hamsii din conserva si maioneza pana se obtine o pasta omogena.

Se adauga sucul de lamaie, uleiul de masline, sosul Worcester,mustarul de Dijon, piperul, sosul Tabasco si 3 linguri de parmesan ras marunt; se amesteca pana cand compozitia devine omogena.

Se adauga crutoanele si se amesteca pana s-au patruns bine de sos.

Salata verde de spala si se taie sau rupe in bucati mici ; se adauga la sosul cu crutoane si se amesteca bine.

Se aseaza pe un platou, se presara cu restul de parmesan ras si se decoreaza cu restul hamsiilor din conserva.

Foarte multa lume evita consumarea de oua fierte moi si in acest caz se pot inlocui cu maioneza.

 

TIPS-URI

1

In post se poate folosi maioneza fara ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Mihaela11_jo 1

29.11.2010, 14:23

Multumesc Medi

Mihaela11_jo 1

29.11.2010, 14:24

Motanul a mirosit pestele?????

adry88 1

07.05.2011, 16:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stiuca cu lamaie si rozmarin