Salata Caesar

de Mihaela11_jo in Peste, 28 Noi 2010 | 9470 vizualizari

 

Salata Caesar este socotita “ King of salads”.
Numele ii vine de la “chef”-ul Caesar Cardini, cel care a creat-o in restaurantul sau din Tijuana, Mexic in anul 1924.
A devenit foarte populara in Hollywood si acum este considerata a salata clasica americana.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata “Romaine”  
  • 1/4 cana de maioneza( sau 2 oua fierte moi  exact 1 minut )  
  • 1 coserva  de fileu de hamsii( ansoa)  
  • 1 lingura de suc de lamaie  
  • 1 lingura de ulei de masline  
  • 1  si 1/2lingurita sos Worcester  
  • 2 catei de usturoi taiati foarte marunt  
  • 1 lingurita mustar de Dijon  
  • 1/2lingurita piper proaspat macinat  
  • 3 picaturi de sos Tabasco( sos de ardei iute)  
  • parmezan ras proaspat ( ¼ cana plus 3 linguri)  
  • 2 bucati de paine toast pentru crutoane plus 2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

Crutoanele de casa

Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline.

Se dau la cuptor 10-15 minute pana iau o culoare aurie.

Sosul

Intr-un bol se mixeaza bine usturoiul taiat marunt cu 2 hamsii din conserva si maioneza pana se obtine o pasta omogena.

Se adauga sucul de lamaie, uleiul de masline, sosul Worcester,mustarul de Dijon, piperul, sosul Tabasco si 3 linguri de parmesan ras marunt; se amesteca pana cand compozitia devine omogena.

Se adauga crutoanele si se amesteca pana s-au patruns bine de sos.

Salata verde de spala si se taie sau rupe in bucati mici ; se adauga la sosul cu crutoane si se amesteca bine.

Se aseaza pe un platou, se presara cu  restul de parmesan ras si se decoreaza cu restul hamsiilor din conserva.

Foarte multa lume evita consumarea de oua fierte moi si in acest caz se pot inlocui cu maioneza.

TIPS-URI

1

In post se poate folosi maioneza fara ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu spanac gratinat