Salata Caprese - un pic altfel

de Dulceatadetrandafiri in Salate, 13 Mai 2011 | 2397 vizualizari

 

Salata Caprese este cu siguranta cea mai cunoscuta salata italieneasca si cea mai usor de preparat salata. Foarte gustoasa si foarte aromata, in mod curent, in Italia este servita ca si aperitiv. Cea pe care am preparat-o este "un pic altfel" fiindca am combinat obiceiul frantuzesc de a manca nuci cu branza cu clasica salata caprese.
La origini, salata Caprese se compune numai din rosii, mozzarella, busuioc, putin ulei, sare si piper. Mozzarella "adevarata" este acea comercializata sub forma de bila, intotdeauna pastrata in zer, iar busuiocul este bine sa fie proaspat.
In functie de finante si posibilitati (se observa si in fotografii) , busuiocul poate sa fie uscat iar mozzarella de un soi mai accesibil buzunarului :) .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru un platou:
  • 1 baton de mozzarella de 500 gr
  • 4-6 rosii 
  • busuioc
  • 2-3 linguri nuci pisate mai grosier
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita mustar Dijon
  • o lingurita otet de mere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caprese - un pic altfel:

Mozzarella si rosiile se taie felii, se aranjeaza pe platou si se presara busuiocul. Din restul ingredientelor se face un sos cu care se stropeste salata. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caprese - un pic altfel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

16.05.2011, 19:20

delicioasa

gaby_gabytza 1

24.05.2011, 18:26

BuniMaria 1

25.08.2012, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu ton