Salată chinezească

de miki_a in Salate, 4 Iun 2015 | 2578 vizualizari

 

Mancarurile traditionale chinezesti sunt pregatite pentru a reflecta armonie, culoare, aroma si textura.
Unul din cele mai importante aspecte ale culturii chineze implica utilizarea de Feng Shui pentru a crea echilibru acasa dar si in mediul de lucru. Aplicand principiile acestei practici vechi o farfurie cu mancare poate creste energia si sanatatea organismului.
In retetele pregatite in conformitate cu Feng Shui se depun eforturi pentru a gasi echilibrul perfect intre Yin (racire) si Yang (incalzire).

Alimentele Yin sunt reci, calmante si hranitoare. Ele reduc caldura corpului si metabolismul si sunt bogate in potasiu. Din aceasta categorie fac parte uleiurile, sucurile, inghetata, zaharul, berea, cafeaua, algele marine, scoici, crabi, fructe si legumele tropicale. consumul de prea multe alimente Yin te pot face sa te simti plin, greoi, inactiv. Cuptorul cu microunde, folosirea aburului si prajirea alimentelor sunt metodele de pregatire a acestei categorii de produse.

Alimentele Yang sunt calde, stimulante, cresc metabolismul si sunt bogate in sodiu. Din aceasta categorie fac parte sarea, carnea (de orice fel), branza, ceapa, usturoiul, ghimbirul, vinul. Gatitul pe lemn si carbune sunt considerate Yang. Consumul de prea multe alimente Yang duce la sentimentul hiperactiv.

Exista si categoria de elemente "neutre" pentru a completa echilibrul dintre Yin si Yang. Elementele neutre sunt: nucile, stafidele, cerealele, semintele, morcovii si conopida.

Alimentele trebuie sa vina cu o varietate de vitamine si o multime de beneficii nutritionale. Asadar, m-am gandit sa va aduc in atentie o reteta de salata cu un sos dulce acrisor care respecta principiile bucatariei chinezesti, aducand avantajele Feng Shui.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă;
  • 1/2 varză roşie;
  • 1 morcov;
  • 3 fire ceapă verde;
  • 1 linguriţa marmeladă mai acrisoară;
  • 3 linguri ulei de arahide;
  • 2 linguriţe otet de vin de orez;
  • 1 lingurită sos de soia;
  • 3 frunze de varză chinezească;
  • câteva picaturi ulei de susan;
  • câteva frunze de coriandru (pătrunjel);
  • piper alb măcinat (opţional);
  • tăiţei Chow Mein pentru servire.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată chinezească:

Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic.


Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa verde o taiem in fasii, tocam coriandrul.


Intr-un bol amestecam ceapa calita cu celelalte legumele.


Adaugam uleiurile, otetul, sosul de soia si marmelada si amestecam pana ce toate legumele au fost patrunse si combinate.


Daca aveti mai mult timp la dispozitie (eu nu prea am) puteti crea vinegreta separat.


Salata se serveste cu tăiţei Chow mein, dar merge servită şi cu piept de pui fiert sau la grătar.

 

TIPS-URI

1

Reţeta cere marmeladă de portocale. Eu am pus sirop de rubarba (se preteaza perfect cu celelalte ingrediente), dar merge şi mierea de albine.

2

Dacă nu aveţi uleiuri specifice puteţi adauga în salată câteva linguri de migdale tăiate felii si un ulei cu gust neutru (cel de strugure este perfect) şi oţet de care aveţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată chinezească" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

07.06.2015, 22:59

Sanatoasa si plina de culoare

miki_a 1

07.06.2015, 23:05

Multumesc Mihaela!

mihaelar63 1

30.08.2018, 09:18

Are gusturi foarte rafinate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de icre