Salata cu ciuperci, carne si oua

de Lena in Salate, 12 Mai 2009 | 17865 vizualizari

 

Este o salata cu ingrediente simple si accesibile, o combinatie care de obicei nu da gres. O singura imbunatatire la ea ar fi sa mai adaugati porumb din conserva ca sa fie mai "usoara". Mai deosebit ar fi modul ei de asamblare, mi-o placut foarte mult - arata chiar apetisant.

 

INGREDIENTE

  • piept de pui - 1 buc
  • ceapa - 2 buc
  • ciuperci la conserva - 2 borcane de 300g
  • oua- 5 buc
  • frunze de la o salata
  • castraveti- 3 bucati
  • maioneza - 200g
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ciuperci, carne si oua:

1. Pieptul de pui se spala bine, se pune la fiert aproximativ 30-40 de min. Apoi se lasa la racit pe o farfurie.

2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand se rumeneste usor, se adauga ciupercile scurse de apa. Se amesteca bine.

3. Lasati ciupercile 10 min sa se caleasca impreuna cu ceapa. Dupa 10 min, se scoate amestecul de ciuperci si ceapa intr-un bol in care se va amesteca salata, ca sa se racoreasca.

4. Ouale se fierb tari, se lasa sa se racoreasca in apa rece, dupa care se curata.

5. Carnea se taie marunt si se adauga peste ciuperci.

6. Ouale se taie marunt si se adauga la restul ingredientelor.

7. Se adauga maioneza, se amesteca bine. Aveti grija sa nu puneti prea multa. Cum am spus mai sus,  puteti adauga aici si porumb la conserva, sa fie mai usoara.

8. Frunzele de salata se spala bine si se aranjeaza pe o farfurie.

9. Castravetii se spala si se taie subtire de-a lungul lor.

10. In mijlocul frunzelor de salata se pune amestecul de salata. Bucatile de castraveti se aranjeaza imprejurul salatei, formand un fel de trandafir verde, sau un fel de varza :)

11. Asa ar trebui sa arate varianta finala.

Este foarte buna si satioasa, recomand sa o incercati.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ciuperci, carne si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

lia maria 1

26.02.2010, 15:44

nota 10 atat pentru reteta cat si pentru prezentare

VERONICA2607 1

14.03.2012, 18:29

superba salata dar si prezentarea...

Panacris 1

28.12.2014, 17:36

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu castraveti si maioneza