Salata cu fenel si chutney de afine

de alldaycooking in Salate, 16 Iun 2013 | 1186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Salata:
  • 300 gr friptura preparata dupa preferinta fiecaruia
  • 1 bulb fenel
  • 1 mar rosu
  • 1/2 morcov
  • patrunjel verde
  • suc de lamaie
  • sare
  • Chutney de afine:
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 lingura ulei de masline
  • 70 gr afine
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 2 linguri de zahar brun
  • 50 ml apa
  • ghimbir macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu fenel si chutney de afine:

Pentru chutney am calit in ulei ceapa rosie tocata marunt. Am lasat 1-2 minute sa se prajeasca ceapa, fara a se arde, apoi am adaugat afinele, otetul, zaharul brun si apa. Am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand a scazut lichidul. Inainte de a lua de pe foc am adaugat putin ghimbir macinat.


Am taiat friptura felii subtiri pe care le-am asezat in farfurii. Am inlaturat tijele si exteriorul fenelului, apoi l-am impartit in 2 jumatati. Am feliat cat s-a putut de subtire fenelul, apoi marul caruia i-am scos cotorul. Am stropit marul si fenelul cu suc de lamaie si am presarat deasupra acestora frunze de patrunjel verde. Am taiat morcovul fasii subtiri pe care le-am adaugat peste fenel si mar. In final am adaugat putina sare si am amestecat salata.


Peste feliile de friptura am asezat salata si apoi cate putin chutney de afine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu fenel si chutney de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

- TABITA - 1

17.06.2013, 00:39

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:53

Minunata!

Sim0na 1

17.06.2013, 14:14

interesanta salatica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de legume cu rucola si piept de pui