Salata cu pui in sos de portocale

de Irina in Salate, 6 Feb 2014 | 6950 vizualizari

 

Salata de pui cu sos de portocale am pregatit-o pentru masa de pranz de astazi. Am plecat de la ideea de a pregati un piept de pui la cuptor alaturi de un piure de cartofi. Dar imi doream ca pieptul de pui sa aiba un gust mai deosebit, asa ca m-am gandit la un sos de portocale, cum n-am mai facut de multa vreme...si pana la urma am adaugat si niste frunze de salata care imi faceau cu ochiul in frigider, niste rosioare colorate si niste parmezan si iata ce a iesit pana la urma! :))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 baton de scortisoara
  • sare
  • piper
  • anason
  • salata verde
  • rosioare colorate
  • parmezan
  • 1 lingura ulei de masline
  • crema balsamica
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu pui in sos de portocale:

Am pregatit intai pieptul de pui: dupa ce l-am spalat, l-am taiat in doua si l-am asezat intr-un vas de lut. 

Am stors zeama de la o jumatate de portocala si am turnat-o peste pui.

Am condimentat puiul cu sare, piper si anason. Am adaugat un baton de scortisoara.

Am pus pieptul de pui la cuptor, cam 45 minute. Din cand in cand am stropit pieptul de pui cu sosul format in vas.

Va imaginati ce miros a cuprins bucataria de la sosul de portocale cu scortisoara? Dar ce gust trebuie sa aiba...

Dupa ce s-a racit putin pieptul de pui l-am taiat in felii.

Salata si rosioarele spalate le-am pus intr-un bol, am adaugat feliile de pui, fulgi de parmezan si am stropit cu ulei de masline si crema balsamica.

Va poftesc la o salata delicioasa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu pui in sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mamaieelena 1

07.02.2014, 11:36

anca_rm 1

07.02.2014, 15:18

ce buna ar fi .....

simona72 1

07.02.2014, 16:38

Ce combinatie de arome!! Bravo pt scortisoara....nu multa lume pune in carne!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete