Salata cu ton, cous-cous si legume de sezon

de jurnalulanei in Salate, 25 Oct 2010 | 14076 vizualizari

 

vreau sa va spun ca este delicioasa; eu nu am pus chiar toate ingredientele,oricum fiecare gospodina isi pune amprenta pe aproape orice reteta.

 

INGREDIENTE

  • 200g couscous;
  • 1l de apa;
  • 2 rosii
  • o legatura de patrunjel;
  • menta proaspata ( eu nu am pus pentru ca nu ne place menta)
  • porumb dulce ( nici porumb nu ne place,deci l-am exclus din salata)
  • o cutie cu ton -bucati- in ulei natural;
  • 3 castraveti mici;
  • zeama de la o lamaie;
  • 50 g de masline negre;
  • 70 g branza feta;
  • 4 lingurite cu ulei de masline;
  • sare, piper.

   

Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ton, cous-cous si legume de sezon:

  1. pregatim couscous- ul (dupa instructiunile de pe ambalaj - intai rumenit un pic in tigaie cu ulei de masline si apoi fiert);
  2. in timp ce acesta fierbe ,pregatim legumele: le spalam, apoi le taiem cubulete rosiile si catravetii;
  3. eu am scos samburii maslinelor, dar le puteti pune si intregi;
  4. spalam branza si o taiem cubulete;
  5. spalam patrunjelul si il tocam marunt;
  6. stoarcem lamaia;
  7. dupa ce couscous ul s-a racit complet, il punem intr-un bol ( eu am folosit o strachina de lut), peste el adaugam tonul scurs bine de ulei , apoi legumele, branza si maslinele, aduagam sarea, uleiul, patrunjelul tocat, zeama de lamaie si piperul , amestecam, si, gata salata!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ton, cous-cous si legume de sezon" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

La Ancuta 1

25.10.2010, 23:56

arata foarte bine

jurnalulanei 1

28.10.2010, 12:04

asa este, e delicioasa! Giuliana, cu mult drag! Va imbratisez cu drag !

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe