Salata cu trei feluri de icre

de mihaelar63 in Salate, 22 Ian 2020 | 2613 vizualizari

 

,, Bunatati pentru Craciun "
Pestele ce-l achizitionam proaspat mai are din cand in cand icre, asa ca  profit sa prepar o gustoasa salata de icre. Icrele le-am conservat in sare timp de o saptamana . Am mai folosit icre conservate ,,suvenirul "" din Ucraina .Am decorat cu german caviar ,negre .

 

INGREDIENTE

  • 250 g icre salau
  • 100 gr icre sarate ucrainiene
  • 50 gr caviar german
  • 300 g ulei floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa minerala
  • 1 felie paine alba
  • 1 ceapa verde -partea alba
  • 1 bagheta frantuzeasca
  • sare
  • piper negru
  • masline , ridichi , rosii,praz verde pentru decor si servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu trei feluri de icre:

  1. Icrele de salau  se curata de pielite.Se spala in strecuratoare cu apa rece si se lasa sa se scurga .
  2. Aceiasi operatiune se face si cu icrele din conserva .
  3. Am dat icrele cate 15 secunde succesiv la cuptorul cu microunde pana au inceput sa-si schimbe culoarea.
  4. Imi plac icrele mai "pregatite '' nu chiar crude.
  5. Aceasta operatiune se poate face si pe bain -marie, dar la microunde merge mai rapid.
  6. Icrele se lasa sa se raceasca .Calde  fiind nu veti obtine o salata cu aspect ferm .
  7. Painea se inmoaie in lapte, apoi se strange in mana ca si cum ai stoarce .
  8. Ceapa se taie foarte marunt .
  9. Incepeti cu bucata de paine care se sareaza usor , se pipereaza si se amesteca cu ceapa. Acriti cu zeama de lamaie.
  10. Frecati painea cu ulei in fir subtire ca la maioneza. Dupa ce ati pus jumatate din ulei se aduga icrele si apa minerala.
  11. Folositi un mixer de mana cu palete .
  12. Apa minerala subtiaza si face salata pufoasa.
  13. Cand amestecul are aspect de emulsie se pune si restul de ulei amestecand.
  14. Daca doriti o salata pufoasa folositi mai mult ulei si inca putina apa minerala.
  15. Mie imi place ca salata de icre sa nu fie foarte uleioasa si sa aiba consistenta.
  16. Gustati si sarati, condimentati sau acriti daca mai este nevoie.
  17. Lasati salata de icre sa se odihneasca la frigider macar o ora .
  18. Bagheta se taie felii si se prajeste usor la cuptor in tava  pe foaie de hartie de copt .
  19. DIstribuiti salata pe feliile de bagheta reci cu o lingurita sau cu un pos .
  20. Decorati cu caviar german , ridichi , masline , rosii si praz verde , dupa imaginatie .

               Pofta buna !!!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Icrele se lasa sa se raceasca . Calde fiind nu veti obtine o salata cu aspect ferm.

2

Pastrati salata la rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu trei feluri de icre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de icre de crap